Украинското контранастъпление напредва, макар че се развива по-бавно от прогнозираното,

...
Украинското контранастъпление напредва, макар че се развива по-бавно от прогнозираното,
Коментари Харесай

Украинското контранастъпление напредва, но по-бавно от прогнозираното

Украинското контранастъпление напредва, въпреки че се развива по-бавно от плануваното, съобщи върховен американски боен, оповестява БНР.

От Киев показаха отчаяние от бавните доставки на обещаните от Запада оръжия. Испанското европредседателство стартира през днешния ден от украинската столица с посещаване на премиера Педро Санчес.

Испанският министър председател Педро Санчес отпътува за Киев непосредствено от срещата на върха в Брюксел. Днес ще се срещне за трети път с президента Володимир Зеленски, ще приказва и пред Народното събрание. Жестът е алегоричен за безапелационната поддръжка на Испания и на Европа за Украйна в борбата й против съветската експанзия.

В изявление за испански медии преди визитата на Санчес Володимир Зеленски изиска съответен проект за присъединение на страната му към НАТО.

" Преди срещата на НАТО по-късно този месец би трябвало да покажем резултати, само че всеки километър, всеки метър коства живота на наши жители, а това е най-важното, което имаме, акцентира президентът Зеленски ".

Началникът на украинските сили Валерий Залужни сподели пред " Вашингтон пост ", че спънка пред за контранастъплението е неналичието на съответна огнева мощност - от бойни самолети до артилерийски муниции и изрази неудовлетворението на Киев от бавните доставки на обещаните оръжия. " Украйна се нуждае от обещаните изтребители Ф-16 допустимо най-скоро ", сподели Залужни.

Украинското контранастъпление се развива по-бавно от плануваното, само че напредва решително, съобщи във Вашингтон ръководителят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили военачалник Марк Мили.

Има известия за посещаване в Украйна на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс. Според американски медии той се е обадил на ръководителя на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин, с цел да увери Кремъл, че Съединени американски щати нямат нищо общо с протеста на частната военна компания " Вагнер " в края на предходната седмица.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР