Украинското контранастъпление изостава от графика, но въпреки това се движи

...
Украинското контранастъпление изостава от графика, но въпреки това се движи
Коментари Харесай

Олексий Резников: Украинското контранастъпление изостава от графика, но се движи по план

Украинското контранастъпление изостава от графика, само че все пак се движи по проект.

Това съобщи министърът на защитата на Украйна Олексий Резников пред CNN, представен от " Укринформ ".

„ Погрешно е да се счита, че всяко контранастъпление непеременно би трябвало да бъде бързо “, добави министърът на защитата на Украйна.

„ Нещата опират до противовъздушна защита. Опират и до това, че имаме доста дълга фронтова линия. А против себе си имаме многоброен зложелател. В последна сметка това е война, а не компютърна игра. Нашите генерали, нашите командири виждат действителната обстановка на бойното поле. И дано още един път да повторя: най-ценното за нас е животът на нашите бойци “, добави още той.

Резников акцентира, че обстановката на южния фронт е затруднена основно заради многочислените мини, които са поставени от Въоръжените сили на Руската федерация, с цел да подсилят защитата си.

Украинските сили е трябвало да прибегнат до разминиране на ръка, с цел да си проправят път през мините, уточни Резников.

„ Налага се да използваме нашите военни, нашите сапьори, с цел да разминираме и да проправим коридори за същинско настътапателно напредване, само че това става доста постепенно “, добави той.

Резников е безапелационен, че Киев ще продължи да нападна Керченския мост и Кримския полуостров:

" Всички тези цели са публични, тъй като (тяхното поразяване) ще понижи способността им да се бият против нас и ще оказват помощ за спасяването на живота на украинците ".

На въпрос дали Киев счита да унищожи оконачателно Керченския мост, Резников отговори:

" Нормална тактичност е да нарушите логистичните линии на врага си, с цел да прекъснете линиите за доставка на муниции, гориво, храна и така нататък Така че ще използваме тази тактичност против тях ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР