Украинският земеделски министър Микола Солски прогнозира, че ако Черно море

...
Украинският земеделски министър Микола Солски прогнозира, че ако Черно море
Коментари Харесай

Украйна предупреди за по-малко площи с пшеница, ако руската блокада продължи

Украинският аграрни министър Микола Солски предвижда, че в случай че Черно море остане блокирано поради съветската инвазия в страната, украинските фермери ще засеят до две трети по-малко площи с пшеница през тази година, което ще удължи международната продоволствена рецесия. В изявление за Financial Times Солски съобщи, че продължителна обсада ще лиши фермерите от парични потоци и ще " прекъсне финансовия цикъл " на селското стопанство в Украйна, което ще докара до по-нататъшни огромни спадове в износа.

Тазгодишният експорт на украинско зърно беше обиден от съветската обсада на украинските пристанища, което докара до повишение на цените на храните и накара някои по-бедни страни в Близкия изток и Африка да се борят за обезпечаване на пшеница.
Финансови проблеми за фермерите
Микола Солски предизвести, че украинските земеделци са изправени пред финансова рецесия, в случай че съветската обсада на Черно море не бъде вдигната. По негови думи доста от тях ще останат без нужните парични средства, с цел да закупят семена, торове и гориво за есенната сеитба, и вместо това ще отглеждат рапица, която не се употребява за произвеждане на зърнени култури или самун, само че е на по-висока цена и има по-нисък рандеман, което значи, че ще има по-малки количества превозване. " Фермерите ще понижат зимната сеитба на пшеница и ечемик от 30 до 60% ", съобщи той.
Реклама
В момента Украйна води договаряния с Русия за съглашение за възобновяване на износа по море. Според Солски обаче, в случай че украинските пристанища останат затворени и през идната пролет, земеделските стопани ще " понижат фрапантно " засаждането на царевица и вместо това ще отглеждат соя и слънчоглед, още веднъж поради по-ниските добиви и по-високите цени.

В момента най-големият проблем за украинското селско стопанство е невъзможността за експорт по море. По данни на Украинската асоциация на зърнопроизводителите страната е изнесла 54 млн. тона зърно от общо 106 млн. тона, добити през предходната година. Износът с железопътен превоз е стеснен, защото Украйна и нейните съседи от Европейски Съюз употребяват друго междурелсие и има малко уреди за претоварване. Алтернативните направления по шосе и с баржи по река Дунав съставляват дребна част от естествените морски транспорти, които през предходната година възлизат на 6-7 млн. тона месечно. Около 20 млн. тона украинско зърно са блокирани в складовете. Земеделците също по този начин са изправени пред неналичието на работна ръка, невзривени муниции и мини, както и по-високи цени на торове, хербициди и горива.
Откраднато зърно
Солски също по този начин съобщи, че съветските сили не престават да крадат огромни количества зърно от окупираните територии. Според украинските управляващи са заграбени 500 хиляди тона зърно, само че Солски твърди, че същинският размер е евентуално е доста по-голям, защото фермерите в следените от Русия елементи на Южна Украйна към този момент са прибрали няколко милиона тона.

Украинското държавно управление продължава да следи подозрителните колета и да предизвестява държавните управления на страните на предназначение, " където имаме подозрения " по отношение на произхода на зърното. Той съобщи още, че украинската пшеница също се транспортира до Русия, с цел да бъде превърната в брашно и фураж за животни, като този поток е невероятно да бъде проследен. " Нищо не ви предизвиква повече от безнаказаността ", сподели той по отношение на тази търговия.
Реклама
Киев упрекна съветския съдружник Сирия, че търгува с крадено украинско зърно. Той допусна, че Сирия няма да има достъп до украинския експорт на зърно като наказване, когато спорът бъде позволен. " В бъдеще ще създадем някои заключения за нашата комерсиална политика във връзка с пшеницата и царевицата ", сподели украинският министър.
Свързани публикации Руската игра на глада 15 юли 2022, 11:04 Цените на суровините паднаха от върховете. Какво значи това 15 юли 2022, 06:49 Разговори на Ердоган с Путин и Зеленски повишават очакванията за разблокиране на зърното 13 юли 2022, 09:45 Глобални проблеми с реколтата вещаят високи цени на храните 7 юли 2022, 13:05 Румъния употребява икономическите благоприятни условия от войната в Украйна 5 юли 2022, 15:48 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР