Украинският външен министър Дмитро Кулеба и неговият германски колега Аналена

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба и неговият германски колега Аналена
Коментари Харесай

Кулеба и Бербок обсъждат санкциите срещу Русия и доставките на оръжие

Украинският външен министър Дмитро Кулеба и неговият немски сътрудник Аналена Бербок на среща в Прага разискаха осмия пакет от наказания против Русия и по-нататъшни доставки на оръжие за Украйна.

Кулеба написа това в профила си в Twitter, оповестява Укринформ.

„ Срещнах се в Прага с моя сътрудник и другар Аналена Баербок. Обсъдихме осмия пакет от наказания на Европейски Съюз, визовата възбрана за руснаците и по-нататъшните доставки на оръжия за Украйна. Руското енергийно изнудване е част от неговата война против Европа и би трябвало да бъде посрещнато със мощни и обединен европейски отговор “, написа той.

Външните министри на страните от Европейски Съюз организират неофициална среща в Прага на 31 август, с цел да обсъдят рестриктивните мерки за туристически визи за съветски жители, както и осмия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия.

Преди неофициалната среща Германия и Франция обявиха, че не поддържат визовата възбрана за Русия.

Украйна приканва страните от Европейски Съюз да вкарат цялостна възбрана за издаване на туристически визи за съветски жители, по-специално тъй като пътуванията на руснаци в Европа в продължение на 10 години не са имали позитивно влияние върху съветското общество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР