Украинският специален следовател Гюндуз Мамедов, който отговаря за документирането на

...
Украинският специален следовател Гюндуз Мамедов, който отговаря за документирането на
Коментари Харесай

Украински специален следовател поиска международна помощ в разследването на престъпления

Украинският специфичен следовател Гюндуз Мамедов, който дава отговор за документирането на военни закононарушения , прикани за интернационална поддръжка при следствието на евентуални нарушавания на интернационалното филантропично право във войната на Русия против Украйна, съобщи ДПА.

Мамедов съобщи пред ДПА в Киев, че правосъдните управляващи на други страни биха могли да водят следствие по такива въпроси, в случай че има учредения за това. Такъв ще бъде казусът, в случай че жертвите на войната в Украйна са в страни като Германия, сподели той.

" От септември предходната година сме записали към 500 случая на нарушавания на интернационалното филантропично право. В следствието би трябвало да вземат участие и други институции ", акцентира Мамедов. Той добави, че немското законодателство е образец за подражателство, защото организира правосъдни производства за закононарушения, осъществени по време на войната в Сирия.

В момента следователят разчита на немското държавно управление да " се бори за основаването на интернационална институция, която да се занимава напълно с следствието на закононарушенията против Украйна ". Запитан дали от украинска страна също са осъществявани нарушавания на интернационалното филантропично право и дали тя би трябвало да бъде разследвана по същия метод, той съобщи, че " това също не го оспорва ".

От 2016 година Мамедов е украински прокурор за Крим, анексиран от Русия през 2014 година в прорез с интернационалното право, и заместител основен прокурор на Украйна от 2019 година до 2021 година. Към момента Мамедов управлява група, която събира доказателства за нарушавания на интернационалното филантропично право, като също така дефинира правила и правила за забърканите във въоръжени спорове.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР