Украинският президентът, Володимир Зеленски, заяви, че за Украйна е станало

...
Украинският президентът, Володимир Зеленски, заяви, че за Украйна е станало
Коментари Харесай

Зеленски: Зверствата на Русия направиха преговорите по-тежки

Украинският президентът, Володимир Зеленски, съобщи, че за Украйна е станало по-трудно да договаря с Русия, откакто Киев е осъзнал мащаба на жестокостите, които се допуска, че са осъществени от съветските войски в Украйна, заяви Ройтерс.

" Това са военни закононарушения и ще бъдат приети от света като геноцид ", съобщи Зеленски, говорейки по националната телевизия от град Буча в Киевска област, където бяха открити тела на вързани хора, убити отблизо разстояние, всеобщ гроб и други признаци за изтезания на територията, отвоювана от съветските войски.

Зеленски, който беше с бронежилетка, бе заобиколен от украински военнослужещи. " Много е мъчно да се приказва, когато виждаш какво са създали тук ", сподели той и добави, че колкото по-дълго Руската федерация протака договарянията, толкоз по-лошо ще е за нея, за обстановката и тази войната. " Знаем за хиляди убити и измъчвани хора, с отрязани крака, изнасилени дами и убити деца ", сподели още президентът.

Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари, отхвърля да е нападала цивилни жители по време на дейностите си, които назовава " специфична военна интервенция ".

Жителите на Киев, които са се евакуирали в по-безопасни райони, би трябвало да изчакат още няколко дни, преди да се върнат в столицата на Украйна, съобщи през днешния ден кметът, Виталий Кличко. " Първо, сега в Киевска област има денонощен комендантски час. Второ, в някои градове покрай Киев е евентуално съветските окупатори да са оставили противопехотни мини, евентуално има и доста невзривени муниции, сподели Кличко.

Върнати украински военнопленници считат, че отношението към тях от страна на Русия, до момента в който са били в плен, е нарушило
Женевските конвенции, съобщи през днешния ден украинският омбудсман, Людмила Денисова. Тя сподели, че някои някогашни пленници са съобщили, че са били държани в изби, отказвана им е била храна и са били принуждавани да събличат униформите си.

Женевските конвенции дефинират интернационалните стандарти за хуманно отношение към военнопленниците. Русия не е реагира към този момент на казаното от Денисова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР