Украинският президент Володомир Зеленски направи кратко, неочаквано междинно кацане в

...
Украинският президент Володомир Зеленски направи кратко, неочаквано междинно кацане в
Коментари Харесай

Зеленски спря изненадващо в Полша на връщане от Америка, но не бе посрещнат от официални лица

Украинският президент Володомир Зеленски направи малко, ненадейно междинно кацане в събота следобяд в Полша, с цел да благодари и награди двама полски доброволци, на фона на напрежението сред Киев и Варшава, оповестява " Фигаро ", базирайки се на Агенция Франс Прес.

Връщайки се от Съединени американски щати и Канада, Зеленски спря в източния полски град Люблин, само че съгласно полските медии не се е срещнал там с полски публични лица. 

" На път за Украйна имах достойнството да отбележа в Люблин напъните на полските жители и доброволци ", заяви Зеленски в акаунта си в Туитър. 

Миналата седмица Полша удължи ембаргото си върху вноса на украинско зърно, с цел да отбрани ползите на своите земеделци, предизвиквайки открита рецесия с Киев, макар че е непосредствен сътрудник. В отговор Украйна подаде тъжба до Световната комерсиална организация (СТО) против Полша, Словакия и Унгария, които също резервираха рестриктивните мерки си върху вноса на украински зърнени храни, макар че те бяха отстранени от Брюксел.

Във вторник украинският президент осъди в Организация на обединените нации обстоятелството, че „ някои страни се преструват на взаимност, като непряко поддържат Русия “. Тези мнения разгневиха Варшава, която привика украинския дипломат.

След това Полша разгласи, че повече няма да доставя нови оръжия на Киев, задоволявайки се с обезпечаването на авансово контрактувани доставки и твърдейки, че желае да се концентрира върху модернизацията на своята войска.

Варшава е един от главните съдружници на Киев във въоръжения му спор против Русия и западната военна помощ минава основно през нейна територия, прибавя " Фигаро ".

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР