Украинският президент Володимир Зеленски проведе поредица телефонни разговори през изминалия

...
Украинският президент Володимир Зеленски проведе поредица телефонни разговори през изминалия
Коментари Харесай

Зеленски проведе серия телефонни разговори, за да събере подкрепа срещу Русия

Украинският президент Володимир Зеленски организира поредност телефонни диалози през миналия ден с разнообразни задгранични водачи в миг, когато Москва наподобява подготвена да анексира част от територията на Украйна. След това във видеообръщение украинският държавен глава благодари на съдружниците за поддръжката, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Зеленски имаше диалози с водачите на страни като Англия, Канада, Германия и Турция, в които той изиска увеличение на военната помощ и стягане на глобите против Москва след референдумите в четирите отчасти окупирани области на Украйна, които Киев и Западът жигосаха като противозаконни и фиктивни.

" Благодаря и на четирима ви за ясната и безапелационна поддръжка. Благодаря на всички ви за разбирането към нашата позиция ", съобщи Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение към нацията. " Украйна не може и няма да толерира никакви опити на Русия да отнеме която и да било част от нашата земя. "

Съединени американски щати оповестиха, че дружно със съдружниците и сътрудниците работят по налагането на тежки стопански наказания на Москва, а Европейската комисия от своя страна също предложи против Русия да бъдат въведени нови ограничаващи ограничения.

След диалога с английския министър председател Лиз Тръс Зеленски написа в Туитър, че " отбранителната и финансовата помощ за Украйна би трябвало да бъдат увеличени " в отговор на дейностите на Москва.

В този с немския канцлер Олаф Шолц украинският президент завоюва заричане, че финансовата, политическата и филантропичната помощ за Киев от Берлин няма да намалее.

Шолц добави, че Германия ще продължи да поддържа Украйна в отбраната на суверенитета и териториалната ѝ целокупност, в това число посредством оръжейни доставки, съобщи немски държавен началник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР