Украинският президент Володимир Зеленски пристигна за среща с министрите на

...
Украинският президент Володимир Зеленски пристигна за среща с министрите на
Коментари Харесай

Зеленски иска далекобойни ракети от НАТО

Украинският президент Володимир Зеленски дойде за среща с министрите на защитата от страните в НАТО в Брюксел. Той изиска от съдружниците обезпечаването на ракети с отдалечен обхват, като посочи, че това е належащо за изтласкването на съветските сили, нахлули преди повече от година в неговата страна.

„ Имаме потребност от съответни неща – с изключение на ракети, трябват ни също системи за противовъздушна защита и муниции ”, уточни украинският държавен глава. Според него Украйна е съвсем подготвена да стартира договарянията за присъединение към Европейски Съюз. Зеленски прикани да се откри метод запорираното съветско имущество да бъде употребявано за възобновяване на неговата страна, предава Българска телеграфна агенция. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг добави, че на двудневната си среща министрите на защитата ще обсъдят бъдещото присъединение на Украйна към Алианса и обезпечаването на спомагателна поддръжка за Киев. Той разясни, че даването на средства за противовъздушна защита е значимо за отбраната на хората, реколтата и инфраструктурата в Украйна. По думите му диалозите ще обзет също битката с " Ислямска страна " в Ирак, напрежението в Косово и повреждането на газопровод и съобщителен кабел в Балтийско море сред Финландия и Естония. Столтенберг съобщи, че в случай че се откри съзнателно посягане над инфраструктура на страна от НАТО, отговорът ще бъде обединен и съдбоносен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР