Хиляди грузинци се включиха в поредната нощ на протести срещу

...
Хиляди грузинци се включиха в поредната нощ на протести срещу
Коментари Харесай

Поредна нощ на протести - грузинците искат оттегляне на т.нар. „руски закон“

Хиляди грузинци се включиха в следващата нощ на митинги против така наречен „ съветски закон “, ориентиран против организации, получаващи финансиране от чужбина.

Демонстрациите не престават от момента, в който ръководещата партия „ Грузинска фантазия “ внесе законопроекта за задграничните сътрудници в Народното събрание.

Депутатите го утвърдиха на второ четене в сряда. В текста има условие всички медии и нестопански организации да се записват като „ защитаващи ползите на непознати сили “, в случай че получават повече от 20% от финансирането си от чужбина.

 
Човек може да усети настроението тук. Те не могат да откажат хората, когато изборът е сред авторитаризъм и народна власт, сред независимост на словото и иго.
Серги Гигани – стачкуващ
Моментът на внасянето на законопроекта преди изборите повдига въпроси: за какво в този момент, а не след изборите, в случай, че всички желаеме свободни и почтени избори. Това води до подозрения, като се има поради по какъв начин работят сходни закони в Русия.
Нанка Калатозишвили – актриса

На трето четене законопроектът би трябвало да бъде гласуван в средата на май. Миналата година ръководещите отдръпнаха сходно законодателство за задграничните сътрудници след всеобщи митинги.

Европейски Съюз и Съединени американски щати приканиха Грузия да се откаже от законопроекта, защото рискува да навреди на възможностите си да стане част от Съюза.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР