Украинският президент Володимир Зеленски обясни, че е безотговорно да се

...
Украинският президент Володимир Зеленски обясни, че е безотговорно да се
Коментари Харесай

Володимир Зеленски: Безотговорно е да се провеждат избори в Украйна по време на война

Украинският президент Володимир Зеленски изясни, че е безконтролно да се влиза в диалог за осъществяване на избори в Украйна, когато страната е във война, предава Ройтерс.

„ Всички разбираме, че в този момент, във военно време, когато има голям брой провокации, е извънредно безконтролно да се занимаваш с тематики, свързани с избори, и то по подобен блудкав метод “, уточни той.

Художественият музей тъкмо през днешния ден отбелязва 124 години от основаването си

„ Трябва да признаем, че е време за защита, време за борба, от която зависи ориста на страната и нейния народ. Смятам, че изборите не са подобаващи в този миг ”, акцентира Зеленски.

Изборите са неразрешени във военно време, което е оповестено в Украйна. Зеленски обмисляше позоваване на специфични разпореждания, с цел да се проведат, което щеше да наложи смяна в закона и интернационална помощ, с цел да бъде обезпечено финансирането за вота.

Украинският президент отхвърли, че бойните дейности в Украйна са достигнали до задънена улица

Зеленския е казвал, че желае да се кандидатира за втори мандат, в случай че се организира гласоподаване.

Външният министър Дмитро Кулеба изясни през уикенда, че президентът претегля плюсовете и минусите на военновременни избори.

Имаше някои апели от чужбина, в това число от американския сенатор от Републиканската партия Линдзи Греъм, за осъществяване на избори „ като доказателство за положителното положение на демократичните институции в Украйна “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР