Украинският президент Володимир Зеленски иска неща, които биха имали ефект

...
Украинският президент Володимир Зеленски иска неща, които биха имали ефект
Коментари Харесай

Керемедчиев: Ако се евакуира мирното население от градовете, може да чакаме „един сирийски сценарий“

Украинският президент Володимир Зеленски желае неща, които биха имали резултат за Украйна, само че биха имали пагубен резултат за страните от източното крило на НАТО, в това число за България. Това разясни в изявление за БНР Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи.

Относно хода на договарянията сред Русия и Украйна Милен Керемедчиев уточни, че се подвига равнището на договарящите – в Турция договарянията ще се проведат на равнище външни министри.

Условията на Русия са внезапни и крайни и дават отговор на позицията на Русия да договаря като победител в този спор, какъвто не е, разяснява Керемедчиев.

„ Русия слага тежки условия. Русия потегля с огромна кошница, а в последна сметка това е въпрос на договаряния. Искаш доста, с цел да получиш, каквото може да вземеш. “

Керемедчиев не счита, че украинската страна ще одобри поставените от Москва условия, тъй като това би означавало капитулация.

В предаването „ Преди всички “ Милен Керемедчиев съобщи, че договаряния на равнище президенти биха означавали легитимация на Зеленски в преговорния развой, а съществена цел на Путин е да го отстрани от ръководството на Украйна.

Не единствено България ще желае изключение от възможен режим на прекъсване на вноса на съветски газ и нефт, счита Керемедчиев, който даде образец и с Германия.

Европейските страни за момента не биха подкрепили такава мярка, която има двоен резултат, тъй като изключването на доставките ще бъде „ огромна тежест за европейските страни, които не престават да бъдат подвластни от тези доставки “, акцентира Милен Керемедчиев. Той добави, че това е най-много искане на Съединени американски щати и Англия.

„ От една страна ще пострадат европейските жители тъкмо в зимния интервал, само че въпреки това това е единственият доход на свежи капитали ва съветската стопанска система и в случай че те секнат – към 700 милиона $ дневно получава съветската стопанска система от търговията с петрол и газ, последната врата на Путин ще бъде затворена, той в действителност ще бъде подложен в ъгъла. “

Според Керемедчиев очевидно това се прави, с цел да има опция за маневриране и договаряния, а не с цел да се стигне до цялостна изолираност на Русия.

Бившият заместник-външен министър сподели още, че в случай че в действителност се стигне до евакуация на мирното население от огромните градове и останат единствено въоръжените сили, може да чакаме „ внезапна ескалация на военните дейности и един сирийски сюжет “.

По мотив на тезата за потребления от Зеленски жив щит от цивилно население в градовете, Милен Керемедчиев разяснява:

„ Възможно е да е по този начин, тъй като това е последният късмет за оцеляване и на Киев като столица и на останалата украинската войска, която пази града. Това в действителност е доста брутално, в случай че е такова решение. Но в действителност сега мирното население в тези огромни градове възпира съветската войска за започване на огромни и разрушителни за градовете военни дейности. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР