Украинският президент Володимир Зеленски е заявил на американските сенатори, които

...
Украинският президент Володимир Зеленски е заявил на американските сенатори, които
Коментари Харесай

Зеленски искал от САЩ незабавни санкции срещу Русия


Украинският президент Володимир Зеленски е декларирал на американските сенатори, които посетиха Киев по-рано тази седмица, че желанията за налагането на наказания след нашествието на Руската федерация в Украйна нямат смисъл и рестриктивните мерки би трябвало да бъдат въведени в този момент. Това заяви в сряда порталът Axios, като се базира на източник.

" Президентът на Украйна сподели доста ясно: глобите против " Северен поток 2 " би трябвало да бъдат въведени в този момент. Всякакви условни ограничения против " Северен поток 2 " и други наказания няма да оказват помощ ", е декларирал доближен на Зеленски.

Според него ограниченията, обусловени от по-нататъшната ескалация, са в най-хубавия случай неутрални, а в най-лошия в действителност подтикват Москва.



Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изказвания за допустима съветска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова сходна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението.

Той акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого.

В същото време Песков не изключи опцията за провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за потребление на мощ за разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия, съобщи ТАСС.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР