Украинският президент Володимир Зеленски е показал емоционално видео на американския

...
Украинският президент Володимир Зеленски е показал емоционално видео на американския
Коментари Харесай

Видеото, което Зеленски показа на американския Конгрес

Украинският президент Володимир Зеленски е посочил прочувствено видео на американския Конгрес, с цел да го убеди да затвори небето над Украйна, предадоха „ Индипендънт” и „ Ню Йорк поуст”.

На 24 февруари съветската войска предприе пълномащабна военна инвазия в Украйна. Хиляди цивилни жители бяха убити от съветския агресор за три седмици, а милиони украинци към този момент избягаха от страната в най-бързо разразилата се бежанска рецесия в Европа след Втората международна война. Западните страни упрекнаха Русия, че прави военни закононарушения в Украйна, в това число убивайки деца.

Над 100 деца са били убити досега от съветските бойци. Кремъл излъга, че ще нападна единствено военната инфраструктура на Украйна, и продължава да атакува цивилни. Зеленски получи покана да приказва пред Конгреса на Съединени американски щати и я употребява, с цел да призове за помощ против агресора. „ Спомнете си Пърл Харбър, спомнете си 11 септември”, съобщи Зеленски. Той е посочил прочувствено видео на Конгреса с цивилните жертви на съветската експанзия.

Украйна зове във видеото небето над страната да бъде затворено. Киев прикани НАТО да наложи зона, неразрешена за полети, с което желае да спре бомбардировките по цивилни. До момента обаче НАТО отхвърля, тъй като при въвеждането на такава зона е неизбежна директната военна борба сред НАТО и Русия. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е твърдо решен да оказва финансова и военна помощ на украинската войска и народ, само че не е уверен, че би трябвало да вкарва зона, неразрешена за полети над Украйна. „ Нека спрем Русия от осъществяването на военни престъпления”, гласи видеото.

Предупреждение: видеото съдържа смущаващи фрагменти

Let's stop Russia from committing war crimes and killing people!
Close the sky over Ukraine!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР