Украинският президент Володимир Зеленски днес контрира появата на руския си

...
Украинският президент Володимир Зеленски днес контрира появата на руския си
Коментари Харесай

Зеленски към руснаците: Представете си 14 000 трупа на стадиона в Москва

Украинският президент Володимир Зеленски през днешния ден отвърна появяването на съветския си сътрудник Владимир Путин на московски стадион със лично тъмно обръщение, заяви ДПА.

Това стана ден откакто Путин похвали " специфичната военна интервенция " в Украйна като " героична " задача на съветската войска по време на родолюбив протест на московския стадион " Лужники " пред десетки хиляди ликуващи руснаци.

100 000 души пред стадиона, дружно с 95 000 на самата сцена, дават отговор почти на броя на съветските бойци, които са влезнали в Украйна, съобщи Зеленски в събота сутринта във видеопослание.

" А в този момент си представете 14 000 натрупа на този стадион, в допълнение към още десетки хиляди ранени и осакатени хора ", сподели той, имайки поради украинските оценки за съветските загуби от началото на войната. Данните не могат да бъдат тествани по самостоятелен метод.

Зеленски още веднъж прикани за неотложно преустановяване на спора. " Войната би трябвало да се приключи, предложенията на Украйна са на масата ", сподели той.

Във видеообръщение, публикувано в ранните часове в събота, украинският президент прикани за всеобхватни мирни диалози с Москва и предизвести, че в противоположен случай Русия ще се нуждае от генерации, с цел да се възвърне от загубите, претърпени по време на войната.

Зеленски сподели, че Украйна постоянно е предложила решения за мира и е желала смислени и почтени договаряния за мира и за сигурността без отсрочване.

" Искам всички в този момент да ме чуят, изключително в Москва. Настъпи моментът за среща, време е да приказваме ", съобщи той.

" Дойде време да възстановим териториалната целокупност и справедливостта за Украйна. В противоположен случай загубите на Русия ще бъдат такива, че ще са нужни няколко генерации да се възвърне ", сподели украинският президент.

Двете страни организират диалози от седмици без признаци за пробив.

Зеленски сподели, че съветските сили съзнателно блокират филантропичните доставки за градовете, подложени на офанзиви.

" Това е умишлена тактичност (...) Това е военно закононарушение и те ще дават отговор за него, 100 % ", съобщи Зеленски.

Той сподели, че няма информация какъв брой са починалите след удара против театъра в Мариупол, където стотици хора бяха потърсили леговище. Досега са избавени повече от 130 души, заяви Зеленски.

Ръководителят на филантропичния щаб за украинската столица Киев Олексий Кулеба пък разяснява, че минимум 50 000 цивилни са били евакуирани от зоните на бойните дейности на север и северозапад от столицата Киев, а управляващите не престават избавителните действия в най-уязвимите региони.

Бяха отворени филантропични коридори, с цел да могат цивилните жители да изоставен окупираните градове и селища, само че съответните съглашения бяха неведнъж нарушавани.

Съветникът на украинския президент Олексий Арестович съобщи, че през днешния ден сутринта е имало боеве сред съветските и украинските сили на летище край Херсон в Южна Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР