Украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ за засилената военна

...
Украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ за засилената военна
Коментари Харесай

Ето кога може да приключи войната в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Съединени американски щати за засилената военна поддръжка за Украйна, а точно идни доставки на още ракетни установки, военни транспортни средства и дронове. „ Благодаря Ви, президент Байдън, за новия пакет от отбранителна помощ за Украйна. Това са сериозно значими и мощни оръжия, които ще спасят живота на наши бойци и ще ускорят освобождението на земята ни от съветския агресор. Оценявам стратегическото другарство сред нашите страни. Заедно към победа! “, уточни Зеленски в своя профил в обществената мрежа Twitter.

На 22 юли Белият дом съобщи, че изпраща тежко военно оръжие на Украйна на стойност 270 млн. USD. Така от началото на ръководството на Байдън помощта предоставена на Щатите на Украйна възлиза на 8.2 милиарда USD.

Киев акцентира, че предоставените от Съединени американски щати високотехнологични ракетни установки с огромен обхват са сериозно значими за плануваната контраатака за връщане на териториите, които попаднаха под съветски надзор. Новият американски пакет включва и 36 000 артилерийски снаряда, транспортни средства и близо 580 дрона " Феникс гоуст “.

Зеленски счита, че войната може да завърши до края на годината, в случай че Западът се придържа към обещанието, а точно да продължи да доставя Киев с нужните оръжия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР