Украинският президент Владимир Зеленски призова ЕС да приложи превантивни санкции

...
Украинският президент Владимир Зеленски призова ЕС да приложи превантивни санкции
Коментари Харесай

Зеленски призовава за санкции срещу Русия веднага

Украинският президент Владимир Зеленски прикани Европейски Съюз да приложи превантивни наказания против Русия преди всяка евентуална военна ескалация, предполагайки, че заканите за сурови ограничения след инвазия биха били прекомерно късно, предава RT.
Говорейки в сряда в Брюксел след срещата на върха на Източното партньорство (Източното партньорство) – среща на страните-членки на Европейски Съюз с Украйна, Армения, Азербайджан, Грузия и Молдова – Зеленски допусна, че ограниченията могат да убедят Русия да не ескалира във боен проект, като в същото време означи, че Киев е отворени за започване на договаряния непосредствено с Москва.

Изявлението на Зеленски идва, когато напрежението остава високо на границата сред Украйна и Русия. Поради докладвани придвижвания на войски, голям брой западни медии допускат, че спор е зад ъгъла. Кремъл неведнъж отхвърляше да има проекти за навлизане и призоваваше за дипломатическо решение.

„ Някои водачи предложиха формат за отговор след евентуална ескалация от Русия... успяхме да разбираем на нашите европейски сътрудници, че политиката на наказания „ след “ към този момент не съставлява интерес за никого, почтено казано “, сподели Зеленски. „ Ние поддържаме мощна санкционна политика преди ескалация, тъй че може да няма никаква възможност за ескалация. Такава връзка, изпреварваща рискови стъпки, ще може да спре спора в източната част на страната ни, който продължава към този момент осем години.

Украинският президент също по този начин съобщи, че би бил подготвен да беседва с Русия във „ всевъзможен формат “, като означи, че стремежът за преустановяване на спора в югоизточната част на страната му е приоритет.

„ Ние споделяме това намерено и не за първи път. Имаме потребност от същото предпочитание да спрем войната и от съветска страна “, сподели Зеленски.

През последните няколко седмици Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО в Европа заплашиха Москва със съществени ограничения при положение на военна ескалация. По-рано този месец заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нуланд разкри, че Русия ще бъде ударена с „ стопански ограничения с огромно влияние, сходни на които не сме употребявали преди “.

Въпреки заканите от Вашингтон обаче, някои отчети допускат, че огромните европейски страни се стремят да употребяват разговор вместо наказания. Германия, Испания, Италия и Франция се опълчиха на всяко придвижване за обмисляне на характерен набор от ограничения, вместо това избраха да провеждат договаряния, твърди американската осведомителна организация Bloomberg. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР