Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че руската армия е причинила

...
Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че руската армия е причинила
Коментари Харесай

Киев: След войната Русия ще плати за възстановяването на Украйна

Украинският министър председател Денис Шмигал съобщи, че съветската войска е предизвикала вреди на стойност 500 милиарда $ на Украйна от началото на военната си експанзия на 24 февруари.

Министър-председателят на Украйна уточни, че Русия ще би трябвало да заплати репарации за възобновяване на украинските градове след края на войната. Той добави, че Киев ще търси и финансова помощ от съдружниците. Русия безмилостно унищожава градове в Украйна, атакувайки цивилни жители и здания. Украинският министър председател направи тези мнения на срещата с политическите водачи на Полша, Чехия и Словения, които посетиха украинската столица. Правителството на Съединени американски щати разгласи в това време, че ще даде спомагателни 186 милиона $ в филантропични помощи за бежанци от войната в Украйна.

„ Допълнителната филантропична помощ за бежанци в прилежащите на Украйна страни подкрепя даването на храна, чиста питейна вода, отбрана, заслон и незабавна здравна помощ посредством поддръжка на нашите интернационалните и неправителствени сътрудници ", се споделя в изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън. Той означи, че Съединени американски щати са доставили в Украйна и в района филантропична помощ на стойност близо 293 милиона $ от началото на съветската инвазия в края на февруари и съгласно него това прави Съединени американски щати най-големият донор на филантропична помощ за Украйна. До момента 3 милиона украинци са напуснали страната, като по-голямата част от тях (1 830 000) са отишли в Полша.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР