Украинският лидер Володимир Зеленски призова Германия и Франция да отговорят

...
Украинският лидер Володимир Зеленски призова Германия и Франция да отговорят
Коментари Харесай

Зеленски призова Франция и Германия за твърда реакция спрямо Русия

Украинският водач Володимир Зеленски прикани Германия и Франция да отговорят " твърдо " на последните офанзиви на Русия против Украйна. Украинският държавен глава заяви в Twitter в понеделник, че е разговарял с канцлера Олаф Шолц (SPD) и френския президент Еманюел Макрон, оповестява „ Франкфуртер алгемайне цайтунг “.

„ Говорихме за подсилване на нашата въздушна защита, за нуждата от корав европейски и интернационален отговор и засилен напън върху Русия “ в лицето на последните съветски офанзиви, написа Зеленски. Той прикани и за изключителна среща на страните от Г-7. Специална сесия към този момент е доказана: седемте водещи индустриални народи (G7) възнамеряват съвещания за войната в Украйна във вторник следобяд (немско време). Това сподели представителят на немското държавно управление Щефен Хебестрейт в понеделник в Берлин.

Според украински източници съветските сили са бомбардирали доста украински градове сутринта, в това число столицата Киев и западния украински град Лемберг (Лвов). Според президента Зеленски офанзивите са били ориентирани главно против енергийната инфраструктура на Украйна. Европейската комисия поддържа позицията, че сегашната помощ от Европейски Съюз за Украйна предвид на войната надалеч не е задоволителна. „ Украйна се нуждае от 3 до 3,5 милиарда евро на месец в поддръжка, с цел да поддържа действието на страната “, сподели еврокомисарят по бюджета Йоханес Хан на конференция в понеделник.

 

Краткосрочната помощ ще би трябвало да продължи за по-дълъг интервал от време от в началото предстоящото. Прогнозите за дълготрайно възобновяване даже възлизат на 349 милиарда евро, сподели Хан, цитирайки Световната банка.

Държавите от Европейски Съюз се съгласиха да дават на Киев девет милиарда евро макрофинансова помощ за покриване на настоящите разноски на страната. Един милиард от тях към този момент са изплатени, а спомагателни заеми на обща стойност пет милиарда ще бъдат последователно изплатени от средата на октомври.

Поради съветската инвазия в Украйна от 24 февруари, украинският бюджет, в това число военните разноски, значително се финансира от западните страни от началото на войната. Според ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен Европейската комисия дружно с страните до момента е мобилизирала повече от 19 милиарда евро за Украйна.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР