Осем страни от ЕС отказват да сключат двустранни споразумения с

...
Осем страни от ЕС отказват да сключат двустранни споразумения с
Коментари Харесай

Велт: България и още седем страни от ЕС са против двустранни споразумения за сигурност с Киев

Осем страни от Европейски Съюз отхвърлят да сключат двустранни съглашения с Киев със задължения за сигурност. Това са България, Унгария, Кипър, Словакия, Хърватия, както и неутралните Австрия, Ирландия и Малта, написа вестник Welt am Sonntag, базирайки се на поверителни данни на Европейски Съюз, оповестява ТАСС.

 

Според изданието Турция и Швейцария, които не са членки на Европейския съюз, също не желаят съответни двустранни съглашения с Украйна. Досега единствено седем европейски страни са дали на Киев двустранни задължения в региона на сигурността: Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Латвия, Финландия, Холандия и Франция.

 

По-рано Welt am Sonntag заяви, че Европейският съюз е съгласувал план за „ обещания “ в региона на сигурността и сега Брюксел го разисква с Киев. Както написа изданието, три неутрални страни (Австрия, Ирландия и Малта) през последните месеци настояха Европейски Съюз, за разлика от обособените страни от общността, да даде на Киев единствено обещания, само че не и гаранции. От позиция на тези страни това постанова по-малко отговорности на Европейски Съюз, в сравнение с в тази ситуация с гаранциите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР