Украинският гражданин, който беше заловен да превозва мигранти в района

...
Украинският гражданин, който беше заловен да превозва мигранти в района
Коментари Харесай

Украинецът, заловен да превозва мигранти, търсел работа за шофьор по обява

Украинският жител, който беше хванат да транспортира мигранти в региона на карловското село Кърнере, твърди, че не е знаел, транспортираните от него хора да са мигранти, тъй като е бил нает на работа като водач.

Това разгласи за Българска национална телевизия районният рокурор на Пловдив Чавдар Грошев. Той имал регистрация на краткотрайно пребиваващо лице у нас с местопребиваване град Варна.

Варненска е и регистрацията на буса, който беше спрян от патрулни служители на реда в ранните закове на 30 август на Подбалканския път и в който били транспортирани 9 сирийски жители, включително и едно дете.

Утре изтича 72-часовата мярка за задържане под стража на украинеца, само че прокуратурата ще желае от съда той да остане за непрекъснато в ареста. По думите на прокурор Грошев изкушението човек да влезе в каналите за трафик на мигранти е огромно, тъй като сумите, които се заплащат са солидни.

" Търсил е работа по публикация се е свързал с жител на Русия съгласно него, който му е приказвал на съветски и който му е споделил, че ще транспортира жители, т.е че е намерил работа като водач, това са неговите пояснения. Автомобилът е рент-а-кар, нает е чартърен, с български номера, варненски. Лицето твърди, че е знаел, че транспортира хора, само че не е знае, че са бежанци. Разбира се, ние правим следствие, откриваме неговите контакти, най към този момент с Вайбър и Телеграм, т.е не по директен телефон. Твърди, че не е взел пари, а е трябвало по-късно да му платят ", сподели прокурор Грошев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР