Украинският град Харков бе подложен на руски ракетни удари тази

...
Украинският град Харков бе подложен на руски ракетни удари тази
Коментари Харесай

Обстановката в Украйна: Харков е подложен на ракетни удари, ожесточени сражения в Бахмут

Украинският град Харков бе подложен на съветски ракетни удари тази нощ. Пожар е избухнал в жилищна постройка, изумена от ракета. Четирима души са потърпевши при офанзивата в Харков, съгласно локалните управляващи. Същевременно от съветска страна бе обявено за трима починали в град Донецк след попадение на украински снаряд в жилищна постройка, съобщи БНР.

Ръководителят на съветската военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че се водят яростни боеве „ за всяка улица и всяка къща “ в северната част на Бахмут (наричан от руснаците Артьомовск), в Донецка област. От седмици съветските сили се пробват да затегнат обръча към града.

Според последната сводка на английското министерство на защитата съветските войски се пробват да отделят Бахмут и да поемат огневи надзор над основните пътища, водещи към града.

Украинският президент Володимир Зеленски разяснява ситуацията в региона:

" За 346 дни от началото на войната, трябваше постоянно да споделям, че обстановката на фронта е тежка и че тя се утежнява. В момента е доста мъчно в Бахмут, Угледар, наоколо до Лиман, както и в други посоки ".

Обстановката в Източна Украйна става все по-тежка, предизвести украинският президент
Зеленски лиши от украинско поданство високопоставени държавни чиновници от времето на президента Виктор Янукович, които имат и съветски паспорт. Сред тях са някогашен вътрешен министър и някогашен ръководител на службата за сигурност на Украйна.

В Одеса бе възобновено електроснабдяването за сериозната инфраструктура, откакто 500 хиляди поданици останаха без ток поради пожар в подстанция. Премиерът Денис Шмигал подреди на енергийното министерство да обезпечи мощни генератори за града.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР