„Украинските войски станаха като екстремистите от Близкия изток, използвайки цивилни

...
„Украинските войски станаха като екстремистите от Близкия изток, използвайки цивилни
Коментари Харесай

Руските военни са като ислямисти

„ Украинските войски станаха като екстремистите от Близкия изток, употребявайки цивилни в градовете като жив щит “, сподели по телевизия Fox Business някогашният консултант на министъра на защитата на Съединени американски щати полковник в оставка Дъглас Макгрегър. Според него сходна тактичност се изяснява с обстоятелството, че украинските военни нямат подвижност, системи за противовъздушна защита и въздушно прикритие. Следователно те би трябвало да се крият в селища, смесвайки се с популацията. " Видяхме това в Близкия изток. Когато победихме ислямистите, те избягаха в градовете, използваха хора, цивилни като жив щит и се пробваха да избегнат заличаване. Мисля, че това се случва през днешния ден: украинската войска употребява популацията с цел да избегнем провалянето “, акцентира Макгрегър.

Полковникът означи, че съветската страна се пробва да работи допустимо най-внимателно и да сведе до най-малко вредите, за разлика по-специално от американската войска в Ирак. Той също по този начин изрази мнение, че провалянето на въоръжените сили на Украйна е неизбежно и президентът Зеленски се пробва да го отсрочи по всевъзможен метод.

Обобщавайки, Макгрегър акцентира, че настояването на Русия за безпристрастен статут на Украйна е напълно естествено. Нещо повече, това е в полза на самите Съединени американски щати, защото в този случай страната би се трансформирала в самобитна буферна зона сред Москва и Вашингтон.

На 21 февруари Владимир Путин в отговор на настояванията на републиките в Донбас подписа укази за признание на суверенитета на ЛНР и ДНР. Сутринта на 24-ти Русия стартира военна специфична интервенция за демилитаризиране на Украйна. Според Министерството на защитата въоръжените сили нанасят удари единствено по военната инфраструктура и украинските войски. Има жертви и от двете страни.

В отговор Съединени американски щати, страни от Европейски Съюз и няколко други страни постановиха нови наказания против Москва. Според прессекретаря на президента Дмитрий Песков рестриктивните мерки на Запада са доста съществени, само че Русия се е подготвяла за тях авансово.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР