Украинските войски се активизираха в Донецка и Запорожка области. Руското

...
Украинските войски се активизираха в Донецка и Запорожка области. Руското
Коментари Харесай

Започна ли украинското контранастъпление?


Украинските войски се активизираха в Донецка и Запорожка области . Руското министерство на защитата в неделя вечерта заяви, че Украйна е направила опит за нахлуване в южнодонецко направление , което се твърди, че е било отблъснато. Въпреки това съветски " военни репортери " и провоенни фигури, неконтролирани от Министерството на защитата, оповестяват за тежки боеве и придвижване на Въоръжените сили на Украйна в разнообразни региони в Донецка и Запорожка области . Локалните триумфи на украинските сили се удостоверяват и от самостоятелни източници, обобщава Руската работа на Би Би Си.

В на представителя на съветското министерство на защитата военачалник Игор Конашенков се приказва за началото на украинското контранастъпление по едно и също време на пет бранша на фронта . Твърди се, че е почнало в неделя сутринта, като са взели участие общо " шест противников механизирани и два танкови батальона ". " Противникът не реализира задачите си. Нямаше триумф ", сподели Конашенков.

Руската страна твърди, че вследствие на отбиване на офанзивата загубите на въоръжените сили на Украйна възлизат на 250 души, а началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов персонално е управлявал дейностите на военните на фронтовата линия .

Въоръжените сили на Украйна не потвърдиха началото на контранастъплението , като нарекоха отчетите на съветското ведомство " информационно-психологическа интервенция ". " За да деморализират украинците и да заблудят общността (включително личното си население), съветските пропагандисти ще популяризират погрешна информация за контранастъплението, неговите направления и загубите на украинската войска. Дори и да няма контранастъпление. За това са готови остарели видеоклипове и фотоси, на които се вижда развалената техника, починалите и пленниците, както и други подправени материали ", се споделя в изказването на ръководството за стратегически връзки на въоръжените сили на Украйна.

Атаки в разнообразни направления

Междувременно известията на съветски " военни репортери " от терен наподобяват тревожни за съветската страна.

" В момента се водят тежки борби за село Новодонецкое, ситуирано по продължение на фронтовата линия съвсем тъкмо по средата сред Угледар и Велика Новоселовка ", написа съветският провоенен телеграм канал WarGonzo. " Всъщност съперникът съумя да се вклини най-малко на два километра надълбоко в територията, която преди този момент контролирахме, и се придържа към покрайнините на селото. "

" От рано сутринта се водят дейни боеве в две направления, споделя различен съветски пропагандист Александър Коц, " След вчерашния неуспех врагът се придвижи с огромни сили от запад към Угледарското направление. Може би за да обхване от юг, само че Киев може и да се опита да слезе надолу, към Николски и Мангушев, и към Волноваха, с цел да раздели ДНР на две елементи.

" Противникът води и настъпателни дейности в региона на Артьомовск (Бахмут). Соледар е под артилерийски обстрел на север от града. Боевете се водят и на югозапад от Бахмут ", написа Коц.

" Изтеглят безшумно войските "

Настъплението на украинските елементи край Угледар се удостоверява и от командира на батальона " Восток " на самопровъзгласилата се ДНР Александър Ходаковски.

" Вляво от Угледар врагът с лимитирани сили, употребявайки до 10 бронирани машини, мина в нахлуване в посока Золотая Нива - Новодонецкое. Засега той съумява. "

" Въздушното разузнаване записа придвижването на до тридесет бронирани машини в тактическата зона, само че заради лимитираните благоприятни условия не можаха да открият точката на " пробив ". В резултат на това ударната група, която в този момент атакува към Новодонецкое, доближи линията на нахлуване съвсем незабелязана. Традиционно, заглушавайки връзките, врагът съумя да ни сложи в комплицирано състояние. Ситуацията се развива ",.

А ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин

" Когато НГЩ (началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов - Би Би Си) и Шойгу се прегрупираха и застанаха около язовир Берховка, те споделиха, че това е, с цел да се отбрани селището Берховка, тъй като това е доста преференциална позиция. Толкова преференциална, че всички просто се пазариха за нея. Сега част от селището Берховка към този момент е изгубено, изтеглят безшумно войските.Позр! " - написа Пригожин.

Никой няма да разгласи началото на офанзивата

От украинска страна няма информация за нахлуване при Берховка. Последната актуализация от Института за проучване на войната на Съединени американски щати (ISW) гласи, че на 4 юни украинските сили са направили локализирани наземни офанзиви и са постигнали стеснен тактически триумф в западната част на Донецка област и източната част на Запорожка област.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 4 юни, демонстрират украински механизирани сили, които напредват североизточно от Ровнопол, споделиха военни специалисти. Те обърнаха внимание и на посланията на някои съветски провоенни блогъри, че украинските войски са пробили първата линия на съветската защита и са напреднали с три километра в този регион. Експертите на ISW показват, че все още на утринния отчет не е имало образни потвърждения на тези известия.

Източници на украинската работа на Би Би Си в публични украински структури споделят, че н икой няма да разгласи началото на офанзивата . Според тях украинските сили ще се опитат да пробият съветската защита в разнообразни браншове и да преминат в нахлуване там, където тази отбрана е най-слаба.
 Белият дом: Пролетна контраатака зависи напълно от Зеленски
Белият дом: Пролетна контраатака зависи напълно от Зеленски

Вашингтон е дал цялата нужна бронирана техника, артилерия, противовъздушна защита и образование

Ще се трансформира ли тази интервенция в огромна атака?

" Изявлението на съветското министерство на защитата не се разяснява в Украйна или се разяснява в смисъл, че това е информационно-психологическа интервенция. Имаше известие от отдела за стратегически връзки на украинското министерство на защитата, че Русия е подготвила инсценировка фрагменти от унищожаването на украинските военни, за които се твърди, че са подхванали несполучлива контранастъпление, " декларира кореспондентът на Би Би Си Украйна.

В същото време тази заран и през вчерашния ден късно вечерта някои украински военни, доброволци и хора, близки до фронта, започнаха да популяризират двусмислени известия в обществените мрежи: " Започна се! ", " Бог да благослови! ", " Да вървим! " и по този начин нататък. Естествено, можем да приемем, че става дума за нахлуване. Освен това в този подтекст значими са известията на съветските така наречен " военни репортери ", както и Александър Ходаковски, дейна фигура в обществените мрежи на самопровъзгласилата се ДНР, някогашен полеви пълководец.

Посланията им не са толкоз розови като тези на съветското военно министерство. Те удостоверяват информацията, че в региона на Велика Новоселка (малък град на границата на Запорожка и Донецка област, близо до Угледар), украинските военни са почнали да се придвижват, наброявайки почти две бригади или осем батальона, и в този регион твърди се, че са съумели да напреднат няколко километра.

Според Американския институт за проучване на войната (ISW) напредъкът възлиза на три километра, което в изискванията на тази война, като се вземе поради минираната зона, мощно наситена с оръжия, е доста разстояние, като се има поради, че е действително преодоляно в една нощ.

Тоест придвижване на този сектор от фронта има, само че силите, които Въоръжените сили на Украйна евентуално употребяват, са незадоволителни, с цел да назовем протичащото се огромно нахлуване. Ще се трансформира ли тази интервенция в огромна атака? Ще се развие ли по-нататък? Да забележим какво ще се случи по-късно. "
 Блинкън беседва с Кулеба за украинската контраатака
Блинкън беседва с Кулеба за украинската контраатака

Двамата разискаха по какъв начин интернационалните сътрудници да оказват помощ за триумфа на Украйна

" Нещо към този момент е почнало "

Професор Майкъл Кларк, боен анализатор, някогашен началник на Кралския единен проучвателен институт за защита (RUSI) също разяснява обстановката:

" Според мен украинската атака стартира преди няколко седмици - с взаимни офанзиви в тила благодарение на дронове, с офанзиви в разнообразни направления, при Соледар, при Угледар, при Бахмут, в региона на Новодаровка в Запорожие, от, макар че не са директно свързани с дейностите на Киев, само че те също ескалират напрежението. Нещо към този момент е почнало, да забележим по какъв начин ще се развие. Мисля, че на 4 юни украинците започнаха сухопътна интервенция.

Има няколко метода за развиване на тази атака. Първо, допустимо е след диверсионни маневри целият удар на тежката техника на въоръжените сили на Украйна да падне в една посока. Друг вид е серия от удари. Сякаш влизат в разнообразни порти и в тази, която се отваря най-лесно, ще се втурнат с цялата си маса. И третата опция е поредност от дребни офанзиви, които по-късно се трансформират в освен това. Няма да знаем по какъв начин ще се развие, може би до идната седмица или даже седмица по-късно. "
 Време е да си върнем своето - видео загатва за украинската контраатака
Време е да си върнем своето - видео загатва за украинската контраатака

Благослови нашето уверено нахлуване!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР