Международно издирваният Евелин Банев-Брендо се е предал доброволно на полицията

...
Международно издирваният Евелин Банев-Брендо се е предал доброволно на полицията
Коментари Харесай

Брендо се предаде, МВР не знае как и кога е влязъл в страната 


Международно търсеният Евелин Банев-Брендо се е предал непринудено на полицията тази заран към 7:30 часа.Той е отишъл с юрист в Централния софийски затвор. Пред полицейските чиновници той е показал документ за идентичност с изтекла годност, осведоми news.bg

По-късно на брифинг служебният министър на правораздаването Мария Павлова посочи, че Евелин Банев е превозен до Съдебната палата, където са осъществени процедури по определяне и привеждането му в пандиза. За момента е несъмнено, че той ще търпи 6-годишна присъда при първичен непоколебим режим.

Предприети са дейности по определяне на евентуалния метод, по който Брендо е влезнал в България, изясни шефът на ГДНП Атанас Илков пред медиите. По думите му или е с подправени документи, или през зелена граница. Ще стане ясно по-късно.

Не е ясна повода Банев да се съобщи на полицията. Засега не е разпитван. Илков не изключи и разновидността животът на Евелин Банев да е заплашен и да употребява пандиза като скривалище и избавление.

Припомняме, че Евелин Банев изчезна, малко откакто получи 6 години затвор за пране на пари. През 2018 година Брендо беше разгласен за интернационално търсене от българските управляващи, които не го откриха на адреса му, с цел да го отведат в пандиза. Оттогава местонахождението му е незнайно. В Румъния той има 10-годишна присъда за наркотрафик, а в Италия е наказан на 20 години затвор по аферата „ Кокаинови крале “.

През 2021 година Брендо беше арестуван в Украйна. Оказа се, че се е криел в страната с подправени документи. По-късно стана ясно, че е придобил и украинско поданство и затова не е екстрадиран в България.

Соченият за „ кокаинов крал “ е прочут със своята нерешителност и години наред остава неосезаем за правосъдната система. Според следствията досега Брендо употребява няколко самоличности.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР