Украинските военни запазват оперативна тишина и не разкриват никакви допълнителни

...
Украинските военни запазват оперативна тишина и не разкриват никакви допълнителни
Коментари Харесай

ISW: Украйна запазва оперативна тишина за контранастъплението

Украинските военни резервират оперативна тишина и не разкриват никакви спомагателни детайлности за контраофанзивата към 31 август . Украинското южно оперативно командване съобщи, че украинските сили не престават да прекъсват съветските наземни информационни линии и се насочват към укрепени постове и хранилища за муниции на всички места в Херсонска област, оповестява Институтът за проучване на войната (ISW) в ежедневния си разбор.

Украинското южно оперативно командване заяви, че украинските сили са унищожили два неуточнени командни пункта, два склада за муниции, противовъздушна система, радарна станция и други зони на централизация на съветски боен личен състав.

Украински публични лица потвърдиха удара върху четири склада за муниции в Башчански, Бериславски, Каховски и Херсонски региони на 30 август, а ISW по-рано заяви за фрагменти в обществените медии на детонации в някои от тези региони.

Украинските сили продължиха да нанасят удари по съветската военна техника и инфраструктура северозападно и южно от град Херсон на 31 август.

Руски военни блогъри дават непроверими информации на украинския прогрес в Херсонска област . Те значително са единни, че боевете не престават към пет региона: източно от Високополя на границата на Херсонска и Днепропетровска области в посока Нова Каховка; покрай Елхино и Архангелское до река Ингулец; покрай украинския плацдарм над река Ингулец; покрай Благодатное на към 40 км източно от град Николаев; и на север и северозапад от град Херсон.

Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви по оста Изюм-Словянск или към Сиверск на 31 август и са траяли постоянни модели на въздушни и артилерийски удари в тези региони.

Руските сили не престават наземните офанзиви южно от Бахмут . Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са се пробвали да настъпят в посока Весела Долина (5 км югоизточно от Бахмут), Зайцево (8 км югоизточно от Бахмут) и Майорск (около 20 км югозападно от Бахмут в покрайнините на Горловка). Съобщава се, че съветските войски, в това число детайли от частната военна компания (ЧВК) " Вагнер ", не престават да се бият за вдишване на 13 километра югозападно от Бахмут. Руски източници също по този начин показаха, че съветските войски се бият североизточно от Бахмут покрай територията на гипсовия цех Кнауф в югоизточната част на Соледар.



Руските сили са провели серия от наземни офанзиви по западните околности на град Донецк . Украинският общоприет щаб заяви, че съветските войски са направили настъпателни интервенции към Первомайское (на към 11 км северозападно от покрайнините на град Донецк), Крансогоровка (11 км западно от покрайнините на град Донецк), Маринка (директно в западните околности на град Донецк) и Победа (точно южно от Маринка по пътя Въгледар-Маринка). Руски източници оповестиха, че 11-ти полк на Донецката национална република (ДНР) се бие в региона на Пески-Первомайское, като евентуално се стреми да изтласка фронтовата линия по-на запад от град Донецк. Руските войски също не престават напъните си да настъпят към Авдеевка под прикритието на артилерийския огън. Руските сили не са направили никакви доказани наземни офанзиви югозападно от град Донецк и продължиха да обстрелват украински позиции сред град Донецк и границата на Запорожка област.

Руски и украински източници още веднъж си размениха обвинявания за обстрел и удари против Енергодар и на 31 август . Спонсорирани от Кремъл източници твърдяха, че украинските сили са направили удар с безпилотен летателен уред (БЛА) по постройката на градския съвет на Енергодар, а украински публични лица обявиха, че съветските сили обстреляха постройката в опит да обвинят украинските сили преди визитата на МААЕ.



Освен това съветските управляващи употребяват началото на новата образователна година, с цел да ескалират напъните за институционализиране на заличаването на украинската еднаквост . Руските управляващи продължиха да популяризират съветски просветителни материали в учебните заведения в окупираните региони на Украйна. Подкрепяните от Русия управляващи от Севастопол дойдоха в Старобилск, Луганска област, с цел да доставят раници и публични държавни знаци на Руската федерация на локалните учебни заведения. Назначеният от Русия глава на Крим, Сергей Аксьонов, по сходен метод прикани педагозите в Крим да засилят патриотичните стратегии в кримските учебни заведения, по-специално да учат децата за решението на съветския президент Владимир Путин да организира " специфична военна интервенция " в Украйна. Украинското издание " Страна " заяви, че първият урок, който ще се преподава в учебните заведения в окупираните Донецка и Луганска области, е насочен към публикацията на Путин за " Историческото единение на руснаци и украинци ", неговите речи за признаването на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР), и началото на " специфичната военна интервенция. " В тези речи Путин отхвърли легитимността на украинската еднаквост, заявявайки, че тя " е напълно артикул на руската ера... завършена върху земите на историческа Русия. " Той също по този начин неведнъж декларира, че Украйна е част от Русия и не може да бъде страна сама по себе си. Явната връзка сред наложените от Русия образователни стратегии в украинските учебни заведения и тези речи и трудове е част от напъните за изтриване на украинската еднаквост в окупираните от Русия елементи на Украйна посредством учебен надзор.

Източник: News.bg


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР