Украинските власти обвиниха Русия, че планира фалшив референдум за създаването

...
Украинските власти обвиниха Русия, че планира фалшив референдум за създаването
Коментари Харесай

Киев обвини Москва, че подготвя народна република в Херсон

Украинските управляващи упрекнаха Русия, че възнамерява подправен референдум за основаването на промосковска " национална република " в южния черноморски град Херсон, съобщи БНР, базирайки се на Франс прес

Руските сили превзеха пристанищния град с население от 290 хиляди души на 3-ти март след тридневна блокада. Това беше първият огромен град, който падна след военната инвазия на Путин в Украйна.

" Сега руснаците обезверено се пробват да провеждат подправен " референдум " за подправена " национална република " в Херсон ", написа в Туитър украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Поради " нулева национална поддръжка " подобен референдум " ще бъде напълно режисиран ", добави Кулеба.

По-рано през днешния ден украинският външен министър Дмитро съобщи, че Украйна е подготвена да договаря, само че няма да се съобщи или да одобри ултиматуми.

Той също по този начин прикани интернационалните компании и предприемачи да спрат да вършат " кървави " облаги в Русия. Кулеба означи, че правенето на бизнес с Русия е рисково при сегашните условия. Правителството на Кремъл е " непредвидимо във връзка с правенето на бизнес ", добави Кулеба по време на виртуална среща с организацията с нестопанска цел Renew Democracy Initiative.

Що се отнася до позицията на Беларус по отношение на безучастие във " военната интервенция " на Русия, Кулеба също по този начин загатна, че има вяра, че те (властите в Минск) не желаят да изпращат войски в Украйна, макар че са под напън от Москва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР