Украинските въоръжени сили се подготвят за решителна битка срещу руските

...
Украинските въоръжени сили се подготвят за решителна битка срещу руските
Коментари Харесай

Украинските сили се готвят за решителна битка за Херсон

Украинските въоръжени сили се приготвят за решителна борба против съветските елементи за контрола на регионалния център Херсон в Южна Украйна. Вашингтон разгласи нова военна помощ за Киев на стойност 400 милиона $, до момента в който Иран призна, че е доставял бойни дронове на Русия.

Нови обстрели по цивилни обекти край фронтовата линия в Украйна
Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Съединените щати, като уточни, че новата бронирана техника ще е от изключителна изгода на фронта. Новият американски пакет включва контракти за дронове, модернизиране на танкове, речни катери и други системи. Вашингтон основава в Германия център за съгласуване прехвърлянето на всички оръжия за Украйна и образованието на украински бойци
Иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан призна, че страната му е доставила дронове на Русия, само че посочи:

" Западните страни подвигат олелия, че Ислямска република Иран оказва помощ на Русия с ракети и дронове във войната в Украйна. Тази част с ракетите е изцяло погрешна, до момента в който частта с дроновете е точна. Доставихме стеснен брой дронове на Русия месеци наред преди войната в Украйна. "

" Иран би трябвало да разбере, че " следствията от съучастничеството " в закононарушенията на Руската федерация ще бъдат по-големи от изгодата от съветската поддръжка, посочи представителят на украинското външно министерство " Олех Николенко.

Продължават интензивните сражения към Бахмут в Донецка област, съгласно украински източници. За украински офанзиви против цивилни региони в окупираните елементи на Донбас, в това число с американски ракети " Хаймарс ", бе обявено от съветска страна. 700 души са били евакуирани от Нова Каховка в Херсонска област, откакто през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин утвърди извеждането на цивилното население от района.

Допълнителни ограничавания под формата на спешно прекъсване на тока бяха въведени за всички категории консуматори в столицата Киев и цялата област, както и в още няколко района.

Осветлението на постройката на украинското посолство в Германия бе изключено в символ на взаимност с украинците, останали без ток поради съветските офанзиви против енергийната мрежа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР