Украинските въоръжени сили се подготвят активно в страната и чужбина.

...
Украинските въоръжени сили се подготвят активно в страната и чужбина.
Коментари Харесай

Какви са сценариите за предстоящата контраофанзива на Украйна?

Украинските въоръжени сили се приготвят интензивно в страната и чужбина. Обучават се нови елементи за подготвяната контраатака.

Политици, военни и специалисти най-често разискват сюжета за удар в посока на Азовско море, в региона на Мелитопол. Това евентуално може да раздели окупираните територии на две и да прекъсне сухопътните пътища към Крим. Сред другите благоприятни условия са удари по съветските флангове - на изток, в региона на Луганск, или на юг, в региона на Херсон.

Според изтеклите документи на Пентагона контраофанзивата може да стартира в края на април. Западните специалисти приказват за май или началото на юни.

Но това приключване на информация единствено по себе си може да наложи смяна на проектите.
Лошото от американска позиция е, че руснаците към този момент знаят какъв брой надълбоко и с какви средства американските разследващи организации могат да проучат съветското обмисляне и съветската конструкция за командване и надзор. Руснаците към този момент могат да трансформират, да вземем за пример, своите кодове или криптиране, с цел да предотвратят това. Ако това се случи и в случай че западното разузнаване сега на контранастъплението е по-малко точно, в сравнение с преди, това би било неприятно за украинците.
Густав Гресел, старши политически помощник в Европейския съвет за външна политика

Русия укрепва защитата си по цялата 800-километрова фронтова линия. Западните специалисти се съмняват, че украинската контраатака може да постави края на войната до края на годината. Операцията обаче може да бъде решаваща.

„ Ако украинците реализиран забележителен триумф, а аз мисля, че ще го създадат, ще могат да накарат руснаците да седнат на масата за договаряния. И може би да получат някои отстъпки, изключително в случай че Крим е заплашен. Путин в действителност няма да желае да загуби Крим, тъй като той е знак на триумфа на неговия режим. Ако украинците не реализиран триумф, тогава мисля, че ще бъдат изправени пред засилен напън от своите съдружници, които са на лимита във връзка с помощ и съоръжение. И по този начин, Украйна евентуално ще бъде притисната да реализира по някакъв метод преустановяване на огъня “, споделя Робърт Кълъм, учител в King`s College London.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР