Украинските въоръжени сили предприеха два опита за контраатака край Херсон.

...
Украинските въоръжени сили предприеха два опита за контраатака край Херсон.
Коментари Харесай

Украинците започнаха военни и партизански контраатаки

Украинските въоръжени сили започнаха два опита за контраофанзива край Херсон. Малко преди този момент сходен опит е имало в Гуляйполе. По-всяка възможност опитите не са довели до основна смяна на линията на фронта. Руската страна твърди, че украинците са били сполучливо отблъснати. Американският институт зa изcлeдвaнe нa вoйнaтa (ІЅW) пишe: „ Bъпpeĸи чe yĸpaинcĸaтa ĸoнтpaaтaĸa нe изглeждa дa e дoвeлa дo зaвзeмaнe нa забележителна територия, тя вepoятнo щe пpинyди Pycия дa изпpaти пoдĸpeплeния в paйoнa нa Xepcoн “.

Мощен гърмеж прогърмя тази заран в центъра на завзетия от руснаците Милотопол. По предварителна информация мъж и две дами са ранени вследствие на взрив на препълнен с експлозив мерцедес. Една от ранените е племенницата на назначения от руснаците за началник на окупираната част от Запорожка област Евгений Балицки. Смята се, че той е бил цел на офанзивата. Балицки, някогашен член на Върховната Рада на Украйна, беше назначен на 26 май да оглави военно-гражданската администрация в отчасти следения от Русия район Запорожие. В същия ден СБУ образува наказателно дело против Балицки по текст за „ колаборационизъм “.

Руската страна твърди, че детонацията на колата-бомба е станала в центъра на града по време на раздаването на филантропична помощ. Украинците настояват, че експлозията е станала в регион, където се намира къщата на Балицки.

Централният " Площад на успеха ", където се намира администрацията на Мелитопол, е отцепен от сили за сигурност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР