Украинските въоръжени сили имат нужда от ракети с голям обсег

...
Украинските въоръжени сили имат нужда от ракети с голям обсег
Коментари Харесай

Признанието на британския министър на отбраната Бен Уолъс: Даваме на Украйна ракети с голям обсег

Украинските въоръжени сили имат потребност от ракети с огромен обхват и не изключвам доставката на крилатата ракета Storm Shadow.
Няма да злоупотребявам какви оръжейни системи ще бъдат доставени. Англия обмисля доставката на нови оръжия за Киев, в случай че Русия продължи да обстрелва украинската гражданска инфраструктура, което е военно закононарушение...
Бойните характерности на крилатата ракета Storm Shadow
Storm Shadow е британско-френска авиационна разработка, произвеждане на компанията MBDA. Това е управляема свръхзвукова ракета от клас въздух-земя с отдалечен обхват и ниска откриваемост. Дълга е 5 метра, с диаметър 63 сантиметра и тегло от 1300 кг, като бойната глава тежи 450 кг. Задвижва се от турбореактивен мотор, с помощта на който може да доближи скорост от 1000 километра в час, а далекобойността е от 250 до 400 километра, като има и версии с обхват до 500 километра. Лети на височина 40-150 метра.
Ракетата е от вида " стреляш и забравяш ". Управлява се от бордови компютър, който след пуск прави план на траекторията на полета, употребявайки GPS и съпоставяйки данните от терена с наличните в компютъра.
В крайната точка на полета се включва инфрачервена глава за самонасочване. Бойната глава е двустепенна - сега на удара първият детайл изгаря отвор, да вземем за пример в бронята, през който влиза втората част, с помощта на което цялата сила на боеприпаса се употребява за заличаване на задачата. Прецизността е в диапазона от 1 до 3 метра.
Storm Shadow е проектирана за заличаване на стационарни и преносими цели, а също и на бункери, като може да унищожи железобетон с дебелина от 2 до 4 метра. Ниското радарно лъчение й разрешава да е невидима за вражеските радари. Намира се на въоръжение в армиите на Франция, Англия, Индия, Италия, Катар, Саудитска Арабия и Гърция.
До момента западните страни се въздържаха да доставят на Украйна далекобойни оръжия, опасявайки се от ескалация на спора и въвличането в него на НАТО.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР