Областна администрация – Русе информира, че Агенцията за хората с

...
Областна администрация – Русе информира, че Агенцията за хората с
Коментари Харесай

Нови възможности за хората с увреждания предоставят държавна програма и Националния план за възстановяване и устойчивост

Областна администрация – Русе осведоми, че Агенцията за хората с увреждания /АХУ/ афишира конкурс по националната стратегия за претовареност на хората с увреждания. По програмата се отпускат средства за обезпечаване на достъп до настоящи или разкривани нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст, както и за пригаждане на съществуващи работни места. Част от средствата са ориентирани за съоръжение на нови работни места за лица с трайни увреждания в трудоспособна възраст, съответстващи на характера на тяхното заболяване, а също и за подготовка и преквалификация, надлежно образование за професионално и служебно развиване. Максималният размер на дотацията по първите три съставния елемент е до 20000 лв., а по втория до 2000 лв. на разположение с трайно увреждане. По-подробна информация може да се откри в Методика за финансиране на планови оферти на работодатели/органи по назначение по Национална стратегия за претовареност на хората с увреждания, оповестена в уеб страницата на АХУ в графа: Проекти / стратегии, НПЗ по член 44, алинея 1 от ЗХУ.

Конкурсната документи е оповестена на интернет страницата на Агенцията в рубриката “Проекти и стратегии “ – НПЗ по член 44, алинея 1 от ЗХУ. Проектните оферти, ведно с изискваните документи, се подават в директория подредени систематично, по ред разказан в таблица за оценка на административното сходство /приложение 3/, и с придружително писмо в деловодството на АХУ до 17.07.2024 година, всеки работен ден до 17.30 часа, по един от следните способи:

1. На място, в деловодството на Агенция за хората с увреждания, на адрес: гр. София, 1233, ул. „ Софроний Врачански ” № 104-106, на електронен притежател /подписани и сканирани/ или на книжен притежател, съпроводен с електронен вид на същите документи.

2. Чрез лицензиран пощенски оператор с противоположна квитанция с пощенско клеймо или посредством пощальон, на посочения в т.1 адрес, на електронен притежател /подписани и сканирани/ или на книжен притежател, съпроводен с електронен вид на същите документи.

3. По електронен път, при изискванията и по реда на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги, или подписани и сканирани на посоченият електронен адрес на АХУ - e-mail: [email protected].

Непосредствено след подаване на плановото предложение всеки претендент е задължен да изиска от АХУ входящ номер, с който е заведено плановото предложение в деловодната система, не по-късно от крайния период за подаване на плановите оферти. Полученият входящ номер потвърждава, че плановото предложение е подадено в период. Допълнителна информация може да бъде получена на следния телефонен номер: 02/9318095.

Припомняме, че Агенцията за обществено подкрепяне разгласи и процедура за асортимент на претенденти за обезпечаване на високотехнологични помощни средства по план „ Предоставяне на помощни средства за хората с трайни увреждания “ по Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България.

Информация за процедурата, дружно с всички документи, нужни за кандидатстването, са оповестени на формалната интернет страница на Агенцията, на следния електронен адрес:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР