Украинските сили са установили контрол над повече от 60 населени

...
Украинските сили са установили контрол над повече от 60 населени
Коментари Харесай

В освободения Херсон: Разчистват града и околностите от мини и невзривени боеприпаси


Украинските сили са открили надзор над повече от 60 обитаеми места в Херсонска област и извършват ограничения за стабилизиране и в самата районна столица. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че изтеглилите се руснаци са унищожили цялата сериозна инфраструктура в Херсон.

 
От вечерта насам силите за защита си върнаха контрола в над 60 обитаеми места в Херсонска област. Полицията стартира ограничения за стабилизиране. Те се ползват и в самия град Херсон. Навсякъде в освободената територия сапьорските екипи имат доста работа. Вече са обезвредени съвсем 2000 взривоопасни предмета – мини, кабели и невзривени муниции. Преди да избягат от Херсон, окупаторите унищожиха цялата сериозна инфраструктура - връзки, водоснабдяване, електрозахранване, топлоподаване...
Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Зеленски добави, че всички доставки ще бъдат възобновени оптимално бързо. Той благодари на военните формирования, взели участие в освобождението на Херсон. И даде обещание скоро да бъдат отвоювани всички окупирани от руснаците територии.

Междувременно в Херсон бе възобновена предходната украинска власт – чиновниците от администрацията са се върнали назад на работните си места и извършват отговорностите си, рапортува Ярослав Янушевич, шеф на районната военна администрация.

Полицията също извършва отговорностите си по запазване на публичния ред, до момента в който Държавната работа за изключителни обстановки разминира града.

Постепенно животът се възстановява, жителите излизат свободно по улиците и се снимат с украинските бойци.

 
Никога не знаеш какво им е в мозъка. Имаше разнообразни бойци, имаше такива, които бяха доста нападателни. Хората се опасяваха да излизат на открито.
Юрий Невалчук – гражданин на Херсон 

Репортаж на английския ефирен канал " Скай Нюз " сподели признаци на възкръсване и интензивност измежду локалното население, до момента в който един боен пълководец разкрива, че " успеха е доста близо ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР