Украинските сили поразиха с ракети Харпун руския влекач Василий Бех

...
Украинските сили поразиха с ракети Харпун руския влекач Василий Бех
Коментари Харесай

Минус още един: И влекачът Василий Бех отиде при крайцера Москва

Украинските сили поразиха с ракети Харпун съветския влекач " Василий Бех " в Черно море. Това заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Максим Марченко в своя канал в Telegram.

" Тази заран в акваторията на Черно море влекачът на Черноморския флот " Василий Бех " е бил ударен с ракети, до момента в който е превозвал муниции, оръжие, бойци и ЗРК Tор към Змийския остров. Много поздрави на екипажа на крайцера Москва! ", написа той.

Първоначално Марченко съобщи, че ударът е бил нанесен с ракети Харпун, само че по-късно изтри това известие, като не посочи с какъв тип оръжие е бил изумен съветския влекач.

Според Оперативно командване " Юг " на ВСУ при удара са унищожени 70% от екипажа на съветския транспортен съд. Съдбата на останалите е незнайна. В момента други съветски кораби се пробват да проведат интервенция по търсене и избавяне.

Страницата на украинските военноморски сили във Фейсбук удостовери удара по влекача.

" Влекачът на Черноморския флот " Василий Бех " е бил ударен във водите на Черно море, до момента в който е превозвал муниции, оръжия и персонален състав на Черноморския флот до Змийския остров ", се споделя в изказването.

Отбелязва се, че даже съществуването на зенитно-ракетна система Tор на борда не е попречило на украинските военноморски сили да " демилитаризират " съветските нашественици.

Струва си да се означи, че влекачът " Василий Бех " е издигнат в корабостроителницата в Астрахан с водоизместимост 1605 тона. През 2017 година е признат в състава на Черноморския флот на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР