Украинските пристанища в района на Одеса вероятно са замесени в

...
Украинските пристанища в района на Одеса вероятно са замесени в
Коментари Харесай

Русия пак се тревожи от мръсни бомби - радиоактивни материали пристигат на украински пристанища

Украинските пристанища в региона на Одеса евентуално са забъркани в доставката на радиоактивни субстанции . Това твърди съветското външно министерство, базирайки се на информация в редица медии, обществени мрежи и други интернет източници.

Ведомството акцентира, че радиоактивни субстанции, за които се допуска, че са с европейски и американски генезис, са били доставени надлежно на 16 и 19 февруари в пристанищата в Черноморск и Одеса .

Твърди се, че една от тези колета е съдържала радиоактивно вещество " Калифорния-252 ", употребявано за инспекция на целостта на нуклеарни реактори. Посочва се обаче, че то може да се употребява и за ".

Отбелязвайки, че системата за радиоактивен мониторинг е била изключена по време на една от доставките, Русия акцентира, че фактът, че тези събития се случват покрай непризнатата Приднестровска република в Молдова, е " причина за безпокойствие ", и повтори предизвестието си за планувана от Киев въоръжена провокация в региона.
 Молдова няма да разреши провокации в Приднестровието
Молдова няма да разреши провокации в Приднестровието

По време на визитата на молдовския президент в Украйна

Миналата седмица съветското министерство на защитата съобщи, че в близко бъдеще режимът в в Приднестровието, употребявайки елементи от въоръжените сили на Украйна и националисти от батальона " Азов ", който е неразрешен в Русия.

Военното ведомство посочи, че като предлог за нахлуването ще бъде употребена инсценирана офанзива на съветски войски от Приднестровието.

Впоследствие то заяви и за доста скупчване на украински персонален състав и военна техника наоколо до украинско-приднестровската граница.

От своя страна управляващите в Молдова обявиха, че не виждат директна опасност за сигурността на границата с Украйна. Те обаче настояха

В понеделник ръководителят на Приднестровието Вадим Красноселски също съобщи, че за непризнатата република, само че призна, че обстановката е напрегната.
 В Русия отново заговориха за мръсна бомба, която готви Украйна
В Русия отново заговориха за мръсна бомба, която готви Украйна

Контейнери с радиоактивни субстанции били доставени от територията на европейска държава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР