Украинските позиции в село Сизое край Луганск са били атакувани

...
Украинските позиции в село Сизое край Луганск са били атакувани
Коментари Харесай

Украински военни са атакувани от руска територия

Украинските позиции в село Сизое край Луганск са били атакувани от територията на Руската федерация, вследствие на това един украински боен е ранен тежко, заяви във Фейсбук журналистът Юрий Бутусов.

" Сизое се намира при самата граница с Руската федерация и покрай фронтовата линия при Станица Луганска. През последните години то се смяташе за безшумно място. Позициите на 46-а десантно-щурмова бригада бяха атакувани с безпилотен уред, който е пуснал прицелена бойна граната ", разяснява Бутусов.

По негова информация, украински боен е получил многочислени рани от шрапнели в гърба. Като се базира на военни медици, журналистът оповестява, че става дума за бойна офанзива, а не за инцидентен гърмеж.

" Сега лекарите се борят за живота на десантника. Напълно евентуално е офанзивата да е осъществена от територията на РФ, която е в директно съседство. При всички случаи стартирането на безпилотния уред в този регион не би могло да се извърши без да се управлява от съветското командване. " - отбелязва Юрий Бутусов.

" Непризнатата война продължава под съпровода на успокоителни политически изказвания, откъснати от действителността ", обобщава журналистът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР