Украински военнослужещи са обвинени в държавна измяна за издаване на

...
Украински военнослужещи са обвинени в държавна измяна за издаване на
Коментари Харесай

Украински военни са обвинени в измяна заради мисия, която не е била разрешена

Украински военнослужещи са упрекнати в държавна измяна за издаване на информация по време на неразрешена задача, която е разрешила на Русия да нападна военно летище, заяви в четвъртък украинската организация за сигурност СБУ.

В изказването се споделя, че военнослужещите са се пробвали " без координиране със съответните държавни органи " да завладеят съветски аероплан през юли предходната година, откакто неговият водач е декларирал, че ще дезертира.
СБУ не сподели какъв брой военнослужещи са били забъркани, нито ги разпознава, само че сподели, че те са упрекнати в държавна измяна и корист с служба.

" Според следствието (въздушният) удар е бил породен от случайни дейности на обособени военнослужещи, които са решили... да завладеят аероплан на съветските въздушно-космически сили, чийто водач сякаш се е съгласил на предложение да бяга в Украйна ", се споделя в известието, представено от " Ройтерс ".

Агенцията не показва дали казусът е обвързван с изказванията от края на юли предходната година на съветското контраразузнаване за негова интервенция, в която се загатваше и Христо Грозев. Тогава Федералната работа за сигурност (ФСБ) разказа по какъв начин украинското разузнаване пробвало да вербува съветски военни водачи да избягат със самолетите си в Украйна, до момента в който това било скица, разиграна от руснаците.

В известието на ФСБ, съпроводено и с видео фрагменти, се споделяше, че Русия е получила по този метод информация, помогнала за удари по украински военни обекти.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР