Украински и западни представители поставят под съмнение способността на Русия

...
Украински и западни представители поставят под съмнение способността на Русия
Коментари Харесай

Как ще се отрази мобилизацията в Русия на войната в Украйна

Украински и западни представители слагат под подозрение способността на Русия в кратковременен проект да употребява мобилизираните в границите на частичната готовност, които са с дребен или нулев боен опит, написа в. " Файненшъл таймс ".

Русия обаче може да употребява мобилизираните, с цел да укрепи защитните си позиции в Южна и Източна Украйна, акцентира английското издание.

" Разбира се, че това (мобилизацията в Русия) е неприятна вест за нас. И да не са стимулирани мобилизираните руснаци, те ще имат оръжия ", споделя представител на териториалната защита на Украйна.

Частичната готовност ще принуди Украйна да употребява повече жива мощ и оръжия, с цел да си върне окупираните територии и с цел да завоюва войната, акцентира " Файненшъл таймс ".

Според бригаден военачалник Олексий Громов, който е член на Генералния щаб на Украйна, Русия в началото ще изпрати мобилизираните в граничните региони, с цел да може бойците от постоянната войска, които се намират там в този момент, да бъдат ангажирани другаде. След това, акцентира Громов, Русия най-вероятно ще се опита да сътвори нови военни формирования в артилерийските и ракетните елементи, само че, като вземем поради, че измежду мобилизираните съвсем няма военни експерти, то може да се допусна, че този развой ще отнеме много време.

Според Киев мобилизираните ще се появят на фронтовата линия до шест седмици.

" Един от разновидностите е да бъдат изпратени хора в пехотата, с цел да бъдат възобновени разрушените подразделения на фронта. Мобилизираните обаче няма да бъдат изключително ефикасни там, като вземем поради, че им липсват опит и мотивация ", предвижда Дара Масикот, старши политически анализатор в американския мозъчен концерн " РАНД корпорейшън ".

Според Масикот различен вид на деяние би бил първата вълна от мобилизирани да бъде употребена за осъществяване на задания с по-малка трудност, надалеч от фронтовата линия, с цел да може професионални бойци, които са ангажирани там, да може да бъдат изпратени другаде.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР