Президентът на САЩ Джо Байдън приветства ангажимента на Египет да

...
Президентът на САЩ Джо Байдън приветства ангажимента на Египет да
Коментари Харесай

САЩ и Египет се споразумяха за помощите за Газа

П резидентът на Съединени американски щати Джо Байдън приветства уговорката на Египет да разреши на филантропичната помощ, предоставена от Организация на обединените нации, да влезе в Газа през контролно-пропускателния пункт Керем Шалом , заяви Белият дом, съобщи Ройтерс..

Байдън също по този начин сподели на египетския президент Абдел Фатах ас Сиси в телефонен диалог, че поддържа напъните за наново отваряне на южния пункт Рафах при условия, допустими както за Египет, по този начин и за Израел, и че Съединени американски щати ще изпратят през идната седмица за диалози в Кайро почитан екип.

US, Egypt agree to allow aid into Gaza through Kerem Shalom
— ST Foreign Desk (@STForeignDesk)
" Президентът Байдън приветства уговорката на президента Ас Сиси да позволи потока на филантропична помощ, предоставяна от Организация на обединените нации, да минава от Египет през контролно-пропускателния пункт Карем Шалом за по-нататъшно систематизиране в Газа. Това ще помогне за спасяването на човешки животи ", се споделя в известието на Белия дом.

Ас Сиси се съгласи това да става краткотрайно, до момента в който не бъде създаден юридически механизъм за наново отваряне на граничния пункт Рафах от палестинска страна, заяви египетското президентство.

Някои от питателните доставки, които чакат да влязат в Газа от Египет, са почнали да гният, защото граничният пункт Рафах остава затворен за доставки на помощи  към този момент трета седмица, а хората в палестинския анклав са изправени пред утежняване на ситуацията с глада.

Междувременно здравното министерство на Газа заяви, че общо 35 857 палестинци са били убити, а 80 293 са били ранени при израелската военна  атака от 7 октомври насам.

Припомняме и тази изложба от нашия списък:

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР