Украински депутат определи условията в обсадения град Мариупол като средновековни,

...
Украински депутат определи условията в обсадения град Мариупол като средновековни,
Коментари Харесай

Украински депутат: Хората в Мариупол са без храна и вода

Украински народен представител дефинира изискванията в обсадения град Мариупол като " средновековни ", споделя БГНЕС. Дмитро Гурин, чиито родители са хванати в капан в югоизточния украински град, споделя пред Би Би Си, че доставките на храна и вода в града доближават рисково ниски равнища. Обсаденият пристанищен град е изправен пред непрекъснати обстрели от началото на войната преди три седмици.

" Хората са без храна и по-важното без вода ", споделя той. " А преди няколко дни танковете започнаха да стрелят по девететажни здания, тъй че хората не могат да излязат. Всички стоят в жилищата и мазетата си и мислят дали ще умрат в идващия час ", споделя той. И добавя: " Обстрелът в никакъв случай не стопира и стрелбата в никакъв случай не стопира. Самолетите хвърлят стотици бомби за 24 часа ".

Гурин е черноглед за основаване на спомагателни филантропични коридори от града. Той добави, че бомбардировката на града от съветските сили го е направила неразпознаваем. " От фотоси, които видях, към този момент няма град. По оценка на кметството 30% от постройките са изцяло разрушени, а 50% са тежко развалени. Къщата ми е изгоряла до основи ", споделя Гурин. 

Преди часове кметът на града Вадим Бойченко сподели през Би Би Си, че жилищни блокове и търговски център са изцяло разрушени. По думите на Бойченко боевете са стигнали до центъра на града и това пречи на спасителите да стигнат до оживелите, хванати в капан под обстреляния спектакъл. В театъра бяха намерили заслон хора, останали без дом, измежду тях доста възрастни и деца. На 16 март руските сили нападнаха по въздух постройката, макар че на площада пред и зад нея с големи бели букви на съветски пишеше " Деца ", с цел да се вижда от аероплан. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР