Украинската тенисистка Елина Свитолина смята, че на руските и беларуските

...
Украинската тенисистка Елина Свитолина смята, че на руските и беларуските
Коментари Харесай

Украинска тенисистка предложи компромисен вариант на Уимбълдън за руските и беларуските играчи

Украинската тенисистка Елина Свитолина счита, че на съветските и беларуските състезатели, които осъждат нахлуването на Русия в Украйна, би трябвало да се позволи присъединяване на “Уимбълдън”. Това стана три дни, откакто уредниците на шампионата в Лондон оповестиха, че спортистите от тези две страни няма да бъдат позволени до тазгодишното издание. Така някои от любимците, като Даниил Медведев и Арина Сабаленка няма да вземат присъединяване в “Ол Инглънд клъб”.

Световната номер 25 в ранглистата Свитолина се причисли към украинските спортисти, които желаят наказване за сътрудниците си от Русия и Беларус, само че смекчи тона си в изявление за Би Би Си.

“Не желаеме те да бъдат изцяло осъдени. Ако играчите не приказват срещу съветското държавно управление, тогава е вярно да бъдат изключени. Ние просто желаеме те да приказват дали са с нас и с целия свят или с съветското държавно управление. Това е главната разграничителна линия. Ако те не гласоподават за това държавно управление, тогава е заслужено да им бъде позволено да се състезават”, сподели украинката.

Свитолина, чиито семейство и другари още са в Украйна, прикани съветските и беларуските спортисти да създадат повече.

Медведев насочи молба за мир в Twitter през февруари, до момента в който сънародникът му Андрей Рубльов написа “Не на войната, моля”, на една от камерите по време на присъединяване си на шампионата в Дубай.

“Мога да преброя на едната си ръка играчите от Русия и Беларус, които ме попитаха по какъв начин съм, по какъв начин е фамилията ми, в сигурност ли сме. Заради това съм тъжна в тази обстановка. Някои хора би трябвало да създадат повече от това, което сториха. Ние сме сътрудници и се виждаме всяка седмица и за това е шокиращо да видя тази смяна толкоз бързо”, приключи украинската тенисистка.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР