Автомобилостроителят Ситроен (Citroën) заяви, че е започнал изтеглянето на повече

...
Автомобилостроителят Ситроен (Citroën) заяви, че е започнал изтеглянето на повече
Коментари Харесай

Ситроен изтегля над 600 000 автомобила заради проблем с въздушната възглавница

Автомобилостроителят " Ситроен " (Citroën) съобщи, че е почнал изтеглянето на повече от 600 000 автомобила от моделите C3 и DS3 поради проблем с въздушните възглавници, съобщи Агенция Франс Прес, оповестява Българска телеграфна агенция.

Леките коли са създадени в интервала сред 2009 година и 2019 година и към този момент не се оферират на пазара, уточни представител на марката, която принадлежи към групата " Стелантис " (Stellantis).

Общо 605 772 транспортни средства са наранени в двадесет страни от Южна Европа, Близкия изток и Северна Африка. 

Сервизната акция се отнася за 497 171 бройки от марката C3 и 108 601 от модела DS3.

Във Франция това са 181 734 автомобила от C3 и 65 149 DS3.

Изтеглянето е обвързвано с утежняването на газа, съдържащ се във въздушните възглавници, " който остарява с годините ", уточни представителят на " Стелантис ".

" Когато положението газа се утежни, той може да засегне редица елементи, които построяват въздушната възглавница, и когато се задейства при положение на случай, може да има частици или дребни елементи, които могат да бъдат изхвърлени с надуваемата възглавница и да причинят пострадване ", той сподели.

Според известието, оповестено на 3 май от френския уебсайт " Рапел Консо " (Rappel Conso), " газовият сътрудник " във въздушните възглавници на лидера и пасажера може да се утежни свойствата си с течение на времето като при положение на случай, при който въздушните възглавници се задействат, това може да докара до разкъсване с прекомерно огромна мощ, наранявайки пасажерите в транспортното средство ".

В началото на месеца компанията изпрати писма до притежателите на съответните коли, които би трябвало да се записват онлайн и по-късно да се свържат с тях, с цел да възнамеряват ремонта в посланичество на " Ситроен ", покрито от производителя.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР