Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо зае първото място в рейтинга

...
Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо зае първото място в рейтинга
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо е спортистът с най-високи доходи за 2024 година, съобщи Форбс

Португалската футболна звезда Кристиано Роналдо зае първото място в рейтинга на най-високозаплатените спортисти в света съгласно проучването на известното списание " Форбс ", който се прави за актуалната 2024 година.

Класацията е въз основата на декларирани приходи от контракти, както в клубове, по този начин и от имиджови права и продажба на реклами.

Нападателят на саудитския Ал-Насър за година е проработил 260 милиона $, от които 200 милиона са чистата му облага в клуба, а останалите 60 милиона са от рекламни контракти. " Форбс " отбелязва, че сходна сума е цялостен връх за футболист, а самият Кристиано Роналдо оглавява класацията за четвърти път.

Второто място при най-високо платените спортисти заема испанският голфър Джон Рам, като неговата заработка е в размер на 218 милиона $. Чак на трето място е носителят на " Златната топка " Лионел Меси. Играчът на Интер Маями може да се похвали със 135 милиона $ в сметките за годината.



Също по този начин в топ 10 влязоха баскетболистът на Лос Анджелис Лейкърс от НБА ЛеБрон Джеймс със 128,2 милиона $, баскетболистът на Милуоки Бъкс Янис Адетокумбо с 111, а също по този начин още трима футболисти, един баскетболист и един играч по американски футбол от НФЛ.



Шестото място е за Килиан Мбапе. Френският атакуващ полузащитник, който напуща Пари Сен Жермен в края на сезона и по всяка възможност ще укрепи Реал Мадрид, взима за 2023 година 110 милиона от американската валута. След него са Неймар – футболист на Ал Хилал (Саудитска Арабия) със 108 милиона, Карим Бензема – френският централен нападател на Ал Итихад (Саудитска Арабия) със 106 милиона, както и Стеф Къри и Ламар Джаксън.



Стеф Къри – баскетболист на Голдън Стейт Уориърс от НБА, е получил 102 милиона, а топ 10 затваря двукратният най-хубав играч на сезона в НФЛ, куотърбекът на Балтимор Джаксън е със 100.5 милиона.

Всеки от десетте най-добре платени спортисти за 2024 година завоюва повече от 100 милиона $ за първи път в историята на данните на " Форбс ", надминавайки предходния връх от осем спортисти през 2023 година Взети дружно, десетте най-добре платени спортисти в света завоюваха почти 1,38 милиарда преди налози и такси на сътрудници през последните 12 месеца, счупвайки миналогодишния връх от 1,11 милиарда $ с 24% повече.



Но това не е единственият фактор, който усилва тези числа. Експлозивно възходящите такси за медийни права и все по-доходоносните благоприятни условия отвън терена оказват доста въздействие върху приходите от години. Джеймс, Адетокумбо и Стивън Къри са подписали големи контракти за НБА и са създали портфейли, които им носят повече от 50 милиона $ годишно, написа още авторитетното списание.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР