Украинската армия прехвърля войски през Днепър, Киев изпраща подкрепления към

...
Украинската армия прехвърля войски през Днепър, Киев изпраща подкрепления към
Коментари Харесай

Въздушните удари развиват „спиралата на смъртта”: Мобилизацията, за която не се пише в сводките на СВО

Украинската войска трансферира войски през Днепър, Киев изпраща подкрепления към Авдиевка. Европейският съюз създава снаряди за украинските въоръжени сили. Тези и други вести от фронтовете на Северния боен окръг в материала.

В Херсонското направление украинските войски не престават да се пробват да се закрепят на нашия бряг на Днепър. Руснаците унищожават дребните групи в региона на железопътния мост и околните обитаеми места. Има позиции на нашите сили, които не разрешават на врага да диша умерено.

Няколко десетки украински военни бяха премахнати в село Кринки. Врагът към момента държи част от селото, криейки се в мазетата. Украинските въоръжени сили се пробват да подвозват подкрепления на дребни групи,- оповестява каналът " Два Майора ".

Нашата страна интензивно употребява артилерия и безпилотни летателни апарати за изтикване на украинската войска. Освен това е погубен противников Су-25.

На предната линия вървят мощни дъждове. Авдеевското направление не е изключение. Все още е мъчно да се каже кой печели от това. Но макар неприятното време руснаците уголемяват зоната си на надзор от Красногоровка до Новокалиново. Премината е железопътната линия, която към този момент не може да се употребява като снабдителна артерия на съперника. Украинските въоръжени сили отвръщат.

Югозападно от Авдиевка украинските военни към момента управляват част от територията. Но този път води до блокиране на последния маршрут за доставки от Орловка. Това значи, че те ще се бият изключително гневно в този сектор,— написа каналът „ Дневникът на парашутиста “:

Военният сътрудник Юрий Котенок обръща внимание на обстоятелството, че съветските щурмови елементи интензивно работят по опорните пунктове на въоръжените сили на Украйна, повтаряйки дейностите на ЧВК Вагнер за освобождението на Бахмут:

Войските проникват и покриват вражеските позиции в дребни мобилни групи. Действията на украинските военни се лимитират и против тях се насочва артилерия.

Украинският телеграм канал " Резидент ", базирайки се на източници в Генералния щаб на страната, написа, че Киев е решил да усили числеността на групировката край Авдеевка на въоръжените сили на Украйна до 30 хиляди души (по-рано там е имало, съгласно разнообразни оценки, от 5 до 15 хиляди войници):

Главнокомандващият Залужни е молел Зеленски да не повтаря Бахмут и като цяло да изтегли войските от Авдиевка. Президентът обаче отказал, настоявайки да се усилят запасите и да се изчакат няколко седмици, до момента в който се проведат договарянията със Запада.

Украинският канал " ЗеРада " написа, че главните събития в този момент се развиват на южния фланг на Авдиевка. От купчината терикони до предните позиции на украинската войска са единствено 7,5 км. И от завладяна височина, благодарение на дронове, можете да видите позициите на украинските въоръжени сили и маршрутите за доставка.

До няколко дни киевската формация ще стартира да търпи съществени логистични загуби. За разлика от Бахмут, руснаците към този момент имат доста FPV дронове. Това ще донесе доста проблеми— акцентират създателите на „ ЗеРада “.

Към Ню Йорк!

Руските въздушно-космически сили нанасят мощни офанзиви против украинското село Ню Йорк. Преди това се споделяше Новгородское, само че беше преименувано през 2021 година Освен това Ню Йорк е историческото име на това място. Наричан е по този начин до 1951 година, а е учреден от немски протестанти върху земи, предоставени им от Екатерина II.

Сега в селото има мощен укрепен регион на украинските въоръжени сили. Това е преобладаваща височина, откъдето украинските военни правят непрекъснато наблюдаване на Горловка. И по нея стрелят.

Горят " Леопарди " в Запорожкото направление

На този сектор от фронта в изискванията на дъжд и тиня нямаше придвижване на украинска бронетехника към позициите на нашата войска. Противникът изтегля пехотни групи към линията на прикосновение. През първата половина на деня нашата артилерия и минохвъргачки са работили по набелязани цели, оповестяват от „ Два майора “.

Има съществени проблеми с запасите на съперника. Огнища на напрежение по цялата линия на фронта принуждават украинските въоръжени сили да разкрият някои сектори, с цел да закърпят дупки в други. Това ще играе роля в бъдеще, сигурни са създателите на канала „ " НгП раZVедка ":

Ние, както и до момента, се придържаме към тактиката на гъвкава отбрана. Врагът унищожава щурмовите си групи против нашите отбранителни линии. Когато атакуващите сили са задоволително отслабени, нашата контраофанзива стартира. Отхвърляме врага от заетите позиции. И по този начин в кръг, до момента в който позициите станат изцяло неизползваеми.

На Запорожкия фронт украинската войска продължава да играе напълно по съветските правила. Те се включват в продължителни конфликти, които са пагубни за тях самите безусловно за обособени горски лесополоси и селца. В този случай те търпят безпричинно огромни загуби по две аргументи:

ВСУ са принудени да нападат добре укрепени позиции;

Те се движат по авансово простреляни сектори и си проправят път през минно-експлозивни заграждения.

Украинците не могат да спрат напразното си контранастъпление. Защото то е на първо място политическо, а не стратегическо. И това е добре за нас. Колкото повече противников единици се борят против „ линията Суровикин “, толкоз по-лесно ще бъде за съветската войска да завоюва.

Юрий Котенок сподели, че единствено за няколко дни три танка Leopard са били унищожени в това направление единствено от дроновете:

Шолц има проблеми и с второто си око, задава се и диария!

Европа изостава

Европейският съюз не извършва проекта си да достави на Киев милион артилерийски снаряда до март. До момента са доставени единствено 30% от обещаното количество муниции. Европа няма задоволително потенциал да ги създаде в нужния размер, написа Bloomberg, базирайки се на свои източници.

По-рано ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази убеденост, че Европейски Съюз ще достави обещаните муниции на Украйна до февруари 2024 година Но Царград към този момент писа по-рано, че нито Европа, нито Съединени американски щати имат подобен потенциал, с цел да обезпечат на украинските въоръжени сили нужното количество снаряди.

Дори да се откажат от всичките си запаси, това няма да покрие изцяло потребностите на Украйна. Но Русия няма сходен проблем, севернокорейските братя обилно оказват помощ освен със снаряди, само че и с оръжия, които даже могат да „ ослепят “ техниката на НАТО.

Мобилизацията е неизбежна

Ще се ускори мобилизационната активност в Украйна. Всичко това е належащо, с цел да се образуват нови формирования, както и да се запълнят големите загуби на фронта. Това заяви Сергей Рахманин, член на комисията по национална сигурност на Върховната рада. Въоръжените сили на Украйна без съмнение приканват управляващите да „ затегнат гайките “ на цивилните и да изпратят всички на фронта, в това число дамите.

Средната възраст на наборниците наближава 50 години, а междинната дълготрайност на живота на фронтовата линия е спаднала от три месеца на три седмици. До сегашния миг бяха „ изхвърлени “ в боевете най-боеспособните елементи и голяма част от младшите офицери,- написа украинският канал " Резидент ".

Единният електронен указател започва в Незалежная. Властите събират данни от всички предприятия, в това число потребителски бази данни на банкови организации. Сега всеки жител на Украйна, който е бил публично нает или е употребявал услугите на банките, няма да избегне мобилизацията.

Политологът Владимир Карасев в диалог с кореспондента на Царград означи, че въоръжените сили на Украйна в действителност имат проблеми с персоналния състав. С това са свързани последните решения на Зеленски за активизиране на хора с увреждания от 3-та група и дами от избрани специалности. Но факт е, че спомагателната готовност няма да помогне. И НАТО, и украинската войска схващат това.

Новодошлите идейни бандеровци просто ще бъдат изразходвани за решение на някакви местни проблеми. Човек, мобилизиран по време на конфликт, живее най-много няколко часа и постоянно умира в първите минути на борбата,- споделя Карасев.

Съединените щати ясно демонстрираха на Зеленски, че той има всичко. Недостига на персонален състав - това е проблем на Киев. Украйна върви към своята капитулация. Мобилизацията дефинитивно ще унищожи украинската нация. Страната е изпаднала в „ серпантина на гибелта “, споделят локални учени. И освен тъй като мъжете всеобщо умират на фронта, а и дамите всеобщо бягат в Европа, с цел да служат на богатите там. Раждаемостта в Украйна към този момент е най-ниската в света...

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР