Украинската армия издаде заповед за прекратяване на отбраната на пристанищния

...
Украинската армия издаде заповед за прекратяване на отбраната на пристанищния
Коментари Харесай

Украйна нареди капитулация на Азовстал

Украинската войска издаде заповед за преустановяване на защитата на пристанищния град Мариупол на брега на Азовско море. На всички военнослужещи, които се укриваха в металургичния цех " Азовстал ", е подредено да предадат оръжията си след съвсем 3 месеца на яростна защита. Междувременно съветската войска настава на изток в Луганска област, в Донбас има засилени бомбардировки, съобщи БНР.

" Слава на Украйна. 86 дни от защитата на Мариупол. Върховното военно командване подреди да бъдат избавени живота и здравето на военнослужещите и да спре защитата на града ". Думите са на Денис Прокопенко - командирът на батальона Азов. Във видеозапис, публикуван посредством Телеграм, Прокопенко оповестява, че не престават напъните за изваждане телата на починалите бойци от завода Азовстал.

Русия популяризира видеозапис, на който се виждат изтощени украински бойци да излизат от комплекса след седмици на блокада, белязана от липса на храна, вода и медикаменти. По данни на английското министерство на защитата към 1 700 украински бойци са се предали в стоманодобивния цех. От министерството на защитата на Англия показват, че е доста евентуално в случай, че Русия откри цялостен надзор над Мариупол, войските оттова да бъдат придвижени за дейности в Донбас. Същите бяха и думите на украинския президент Володимир Зеленски, който съобщи, че Донбас наподобява на пъкъл:

" Украинските сили не престават освобождението на региона към Харков. Но в Домбас окупаторите усилват натиска. Там е пъкъл. Това не са просто военни дейности. Сегашните съветски офанзиви нямат пояснение. Това са престъпни и съзнателни опити за убийства на допустимо най-вече украинци ". 13 са починалите мирни поданици в град Северодонецк в Луганска област за последното денонощие, оповестиха украинските управляващи. Северодонецк е подложен на масиран обстрел. 15 000 души там остават в бомбоубежища, 70% от високите здания са разрушени или са с нанесени вреди. Володимир Зеленски изрази убеденост, че съветските военни дейности ще бъдат предмет на правосъден развой за геноцид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР