Украинската армия е отнела акредитациите на няколко западни журналисти, които

...
Украинската армия е отнела акредитациите на няколко западни журналисти, които
Коментари Харесай

Скандал в Херсон! Киев отне акредитациите на няколко западни журналисти

Украинската войска е лишила акредитациите на няколко западни публицисти, които са предавали от Херсонска област, съобщи ДПА.

“Напоследък представители на някои медии подцениха съществуващите забрани и предизвестия и започнаха да популяризират вести от Херсон без единодушието на военното командване и на съответните служби за връзки с обществеността, даже и преди да са завършили ограниченията за стабилизация ", съобщи генералният щаб във " Facebook “.

Все още не е ясно кои публицисти са наранени от решението на Киев. Според медийни известия минимум шестима репортери от Си Ен Ен и Скай нюз са останали без акредитация.

Украинският информативен портал " Detector.media “ оповестява за двама украински публицисти, работещи за новинарския уебсайт " Хромадске ", които са изгубили акредитациите си от военните, тъй като са предавали от Херсон.

В края на предходната седмица съветската войска се изтегли от столицата и от северозападната част на Херсонска област. От съображения за сигурност украинските елементи се придвижват постепенно в тези зони. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че една от най-важните ограничения е разминирането на Херсон и покрайнините.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР