Украинката Елина Свитолина отстрани водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек

...
Украинката Елина Свитолина отстрани водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Свитолина стори немислимото, прати Швьонтек у дома

Украинката Елина Свитолина в профил лидерката в международната класация Ига Швьонтек (Полша) и за повторно в кариерата си се класира за полуфиналите на Откритото състезание по тенис на Англия.

Свитолина победи Швьонтек със 7:5, 6:7(5), 6:2 след два часа и 41 минути игра и ще играе против Маркета Вондроушова от Чехия на полуфиналите.

След като завоюва първия сет, украинката навакса закъснение от 1:3 до 4:3 в своя изгода във втората част. Стигна се до тайбрек, в който Елина Свитолина поведе с 4:1 точки, само че полякинята обърна до 7:5 и изравни. В третия сет взе пет следващи гейма до 5:1 и сполучливо завърши дуела.

Украинска тенисистка, която взе участие с " уайлд кард " на " Уимбълдън " доближава до тази фаза на шампионат от Големия шлем за общо трети път след двата полуфинала през 2019 година - на " Уимбълдън " и на Откритото състезание на Съединени американски щати. С триумфа си над Швьонтек тя победи четвърта тенисистка с купа от Големия шлем по пътя си към топ 4 в Лондон.

Ига Швьонтек пък прекъсна серията си от 14 победи. " Уимбълдън " остава единственият шампионат от Шлема, в който полякинята не е достигала до полуфиналите.
 Разкриха причинините за възхода на Григор Димитров
Разкриха причинините за възхода на Григор Димитров

Дани Валверду с забавен роман пред италианска медия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР