Ужасна ситуация в едно от наводнените села у нас.Кметът на

...
Ужасна ситуация в едно от наводнените села у нас.Кметът на
Коментари Харесай

Филм на ужасите! Потопът отнесе гробове в село

Ужасна обстановка в едно от наводнените села у нас.

Кметът на Община Мездра Иван Аспарухов анулира заповедта си за частичното бедствено състояние за част от наводнените от пороите села. Това са селата Крапец, Боденец и Върбешница, защото там ситуацията се възстановява. Все още заповедта важи за селата Лютидол и Ребърково. Там тя ще бъде анулирана едвам след трайното премахване на нанесените вреди, се показва в новата заповед на кмета на Община Мездра, посочи Българска телеграфна агенция.
-->
Двете села са с най-вече опустошения след поройните дъждове. Село Лютидол, с изключение на другите опустошения, остана и без вода, защото и двата основни водопровода, които го зареждат, бяха скъсани. След денонощната работа на чиновниците на ВиК, водоподаването е възобновено в цялото село, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на сдружението Ангел Престойски.

В с. Ребърково водата отнесе един ред от гробищния парк. Още в съботния ден кметът Иван Аспарухов, дружно с регионалния шеф Георги Митов и заместител регионалния шеф Милчо Стефанов направиха оглед на вредите в засегнатите села, а отстраняването им стартира незабавно.

Заради усложнената конюнктура в Северозапада през вчерашния ден във Враца се организира изключително съвещание на Областния щаб за осъществяване на регионалния проект за отбрана при бедствия и за взаимоотношения с националния щаб с присъединяване на министър-председателя акад. Денков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР