Уголемяване на устните с хиалуронови филъри е най-предпочитаната естетична процедура

...
Уголемяване на устните с хиалуронови филъри е най-предпочитаната естетична процедура
Коментари Харесай

Баловете наближават, абитуриентките полудяха по естетичните процедури

Уголемяване на устните с хиалуронови филъри е най-предпочитаната естетична процедура измежду младите девойки около абитуриентските балове. За това потвърдиха пред " Телеграф “ водещи пластични хирурзи у нас.

" През този интервал на годината има интерес към минимални инвазивни процедури, да вземем за пример слагане на хиалуронова киселина. Младите девойки не търсят ботокс. Най-честата процедура е попълване на устни, само че този сегмент на естетични процедури от дълго време мина при кожните лекари. Аз да вземем за пример го върша рядко, и то единствено на пациенти, които идват по други мотиви при мен “, изясни ръководителят на Асоциацията по пластична, реконструктивна и естетична хирургия доцент Даниел Янков.

Най-търсени измежду естетичните процедури остават филърите с хиалурон, а във връзка с хирургичните - максимален е ползата към слагането на импланти в гърдите. Това сочат данните на Международната асоциация по естетична пластична хирургия. Тя годишно изпраща анкети до членовете си във всяка една страна, като у нас те са 8 души. На второ място пък е корекцията на горни и долни клепачи.

" Процедурата е търсена, тъй като с придвижване на възрастта съвсем всеки човек се изправя пред казуса с разпределяне на кожата на клепачите. Това обаче е доста комплицирана процедура. Става дума за внимателен орган, с доста фини структури, по тази причина е необходим е сериозен опит. Но несъмнено в последно време има огромен интерес “, изясни доцент Янков. Третото място пък заема ринопластиката, която бе останала на по-заден проект през последните години, само че пластичните хирурзи още веднъж регистрират интерес към нея. Търсен е и липофилингът, който е измежду актуалните способи за попълване на лицето.

" Тъй като включва личен, а не непознат материал, рисковете от затруднения са ниски. Затова ползата е доста висок. Ефективността е приемлива за момента, само че евентуално не е това, което може би ще се реализира в вероятност с развиването на биоинженерните технологии. Но процедурата замества съвсем всички филъри “, сподели доцент Янков.

Фейслифтингът пък е с най-висока трудност след ринопластиката. Според експерта обаче при тази процедура има риск от засягане на придвижване на избрани мимически мускули.

" До момента обаче нямам информация, че у нас има пациенти с затруднения от фейслифтинг. Може би в вероятност ще се развива, а и у нас процедурата излиза четири пъти по-евтино спрямо другите европейски страни “, сподели още доцент Янков. У нас междинната цена на тази процедура е 7000 лв..

Мъжете също ставали все по-суетни, като максимален интерес за тях провокира ринопластиката и повдигането на клепачите. Коригирането на носа обаче било обвързвано по-скоро с възобновяване на дишането. Рядко обаче се правела едностранна промяна - единствено на дишане, на форма или размер, нормално нещата били сложни.

В момента пластичните хирурзи регистрират и по-голям интерес към този тип процедури в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Заради пандемията имаше условие да бъдат избягвани по няколко естетични интервенции по едно и също време, по-конкретно такива с дълготрайност 3-4 часа. Все още у нас обаче няма указател за осъществени процедури.

" Може би е заради високата натовареност на сътрудниците, само че към момента няма самодейност за основаването му “, сподели още доцент Янков. Той обаче алармира за процедура, която се е популяризирала през последните години - все по-често дентални медици поставяли филъри в кабинетите си, което крие своите опасности.

" Също по този начин хиалурон в устните се инжектира в козметични салони. Дори не от кожен лекар. Преди четири години имаше огромен спор и доста мъчно се стигна до недопускане в стандарт, който обаче е с целесъобразен темперамент. Той се отнася до това да не се позволява осъществяването на минимални инвазивни процедури от козметици,  неспециалисти пластични хирурзи и кожни лекари. Но както споделих, това е с целесъобразен темперамент и няма глобени. Там цените са по-ниски и хората се подвеждат. А пациентът може да получи затруднения “, изясни доцент Янков. Той посочи, че не приема формулировката естетична медицина, тъй като става дума за естетична хирургия и естетични процедури. Затова съобщи, че се надява държавното управление да прояви самодейност и да изиска от научните сдружения оферти за смяна в регулаторните документи.

Раждалите дами се насочват най-много към промяна на бюста и корема. Причината е, че мускулите в коремната област се отпускат, кожата увисва, изключително след бременност с близнаци. " Това се поправя единствено с абдоминопластика. Затова към тази процедура също има огромен интерес “, споделя доцент Янков.

Около 10% са затрудненията в естетичната хирургия след извършена интервенция в международен мащаб, посочи доцент Даниел Янков. Данните са на Международната асоциация по естетична пластична хирургия.

Този % включва минимални естетични отклонения от предстоящ резултат до тежки травматични, в това число гибел от интервенция.

" Тя обаче е доста ниска в последно време, като се има поради бързия прогрес на науката и медицината. Причина за съдбовен излаз може да са съпътстващи болести, тогава анестезиологичният риск се усилва “, сподели доцент Янков. Що се отнася до неприятния резултат, става дума за нещо, което не се харесва на пациента, само че и на хирурга. Затова съгласно експерта е доста значимо още на първата консултация да се изяснят вероятните опасности за пациента и той да получи цялостна информация по отношение на самостоятелния си здравословен статус.

" Ако това се прави от всеки експерт, съм уверен, че равнището на затрудненията ще е нищожно “, сподели още специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР