Изпепеляващата жега през лятото може да донесе вълна от тревоги

...
Изпепеляващата жега през лятото може да донесе вълна от тревоги
Коментари Харесай

Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите родители

Изпепеляващата горещина през лятото може да донесе вълна от паники за новите родители. От досадни ухапвания от комари до неприятни обриви, летните месеци могат да бъдат цялостни с провокации за здравето на децата, написа The Health Site.

Високите температури могат да бъдат рискови за дребните. Топлината може да аргументи неприятни обриви и храносмилателни проблеми. За сметка на това природата може да ни улесни.

Ето по какъв начин да се справите с три постоянно срещани проблеми при децата през лятото единствено благодарение на натурални лекове.

Топлинните обриви и обривите от изпотяване са необятно публикувани през летните месеци

Специалистът по грижи за новородени Приядаршини Кришнан, създател на ROOT and SOIL, изяснява по какъв начин да се отървете от обрива:

- Прекомерната мокрота и слънцето могат да причинят обриви по кожата на бебето: Обривите от топлота и пот могат да бъдат следени посредством поддържане на вярната хидратация на децата и увеличение на кърменето за бебета под шест месеца. Препоръчително е да употребявате минимални артикули върху бебето и да избягвате претоварването на кожата му.

- Изборът на верен артикул е доста значим за развиването на кожата: Естествените гелове за тяло за деца през лятото оферират ободрителен мирис, нежно разчистване, хидратация, сетивна приятност и евентуални изгоди от ароматерапията като релаксация. Освен това потреблението на успокояващи масла като маслото от кокосово мляко може да обезпечи облекчение.

- Децата постоянно се сблъскват с проблеми през лятото, свързани със суха кожа, които могат да причинят дискомфорт и раздразнение и могат да доведат до сърбеж, лющене и даже дълготрайни болести, в случай че не бъдат третирани по подобаващ метод:

Сухата кожа може да се появи през лятото и зимата

Прекомерната топлота може да аргументи суха кожа през лятото. Важно е да се употребяват слънцезащитни кремове, леки овлажнители и хладка вода за къпане на бебето - без гореща вода, която може да изсуши кожата още повече. Необходими са овлажнители на водна основа, съдържащи съставки, които оказват помощ за изстудяване и усмиряване на кожата.

Като експерт по грижи за новородени, Приядаршини Кришнан постоянно предлага съставки като невен, органично какаово масло от ший, мед и рициново масло.

Ухапвания от комари и инсекти

Ларвите на комарите се развиват повече и по-бързо при високи температури, което води до несъразмерни ухапвания през лятото и черни петна по кожата. Важно е да употребявате безвредни кремове срещу комари, до момента в който извеждате бебето или детето навън и по време на сън.

Естествени репеленти срещу комари без химикали като парабени, восъци и минерални масла се предлагат за отбрана на меката кожа на бебетата. Натурални съставки като лимонова трева, цитронела, масло от нийм и билкови екстракти са мощно целесъобразни за по-добри резултати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР